Kuidas aru saada, et mees valetab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring selgitas välja, millised on viis peamist asja, mille kohta mehed valetavad, nende seas väärade komplimentide jagamine ja teesklemine, et talle maitseb naise tehtud toit.

Millised on viis peamist asja, mille kohta mehed valetavad? Portaal femalefirst.co.uk toob viis suurimat valet välja ja annab naistele nõu, kuidas aru saada, et mees valetab.

1. «Ma olen 5 minuti pärast valmis» - 27 protsenti

2. Mees on teinud naisele komplimendi siis, kui pole seda tõsiselt mõelnud – 23 protsenti

3. «Mulle meeldib su uus soeng» - 23 protsenti

4. Mees valetab, et talle maitseb naise valmistatud toit – 22 protsenti

5. Mees valetab, et naine pole kaalus juurde võtnud – 21 protsenti

Portaal võttis ühendust kehakeele eksperdi Anula Mutandaga, et viimane jagaks nõu, kuidas valetajat ära tunda.

«Valetamine kurnab inimest nii füüsiliselt kui vaimselt, seega tasuks jälgida mitteverbaalseid märke, sest need võivad anda vihje, et partner ei räägi tõtt,» sõnas Mutanda.

Ajaline nihe

Valetades ei ole meie verbaalne ning mitteverbaalne suhtlus täpselt ajastatud ning käitumine võib jätta segase mulje. Kui keegi ütleb, et talle meeldib su riietus ning naeratab hiljem, mitte komplimendi tegemise ajal, siis see on märgiks, et ta valetab.

Valetaja muutumatu näoilme

Enamik inimesi on teadlikud sellest, et kehakeel võib valetamist reeta, seega võib nende nägu valetamise ajal olla muutumatu ning isegi veidi jäik.

Närviliselt käte ja jalgade liigutamine

Üritades valet varjata, kontrollime tihti üht osa kehast, kuid võime mõne teise unustada. Jälgi omavahel vastuolus olevaid märke, näiteks naeratamine, kuid samas närviliselt käte-jalgadega sebimine.

Küsimusete kordamine

Järjepidamatus on tavaliselt see, mis valetaja välja annab. Kas mehe jutt jääb samaks, kui küsid selle kohta mõned täpsustavad küsimused? Kõhklemine ja küsimuste kordamine võivad talle aega võita, et ta jõuaks oma esialgset juttu meelde tuletada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles