Lauri Pedaja peab juuksuritele valmivat Euroopa reeglistikku jaburaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarjuuksur Lauri Pedaja
Staarjuuksur Lauri Pedaja Foto: Maksim Toome

Euroopa Komisjonis juuksuritele valminud reeglistik puudutab muu hulgas nende jalavarje ja ehteid ning sedagi, kuidas nad peaksid töö juures aega veetma.

Näiteks ei tohi seaduse jõustumisel juuksurid töö ajal kanda ühtegi ehet (kusjuures muude kulinate kõrval tuleb ära võtta ka käekell ja abielusõrmus - see on Euroopa Komisjoni ametnike arvates vajalik töö hügieenilisemaks muutmiseks) ning kontskingi kanda armastavad juuksurid peavad stiletod tulevikus salongis vahetama madalate kummitaldadega jalavarjude vastu, kirjutab Õhtuleht.

Fahle ilusalongis töötav staarjuuksur Lauri Pedaja saab jalanõude kohta käivast nõudest isegi natuke aru.

«Kui kontsaga libastuda, siis käid ikka kohe käna ju, ja kui sul on käärid ka veel käes ja lööd nendega kellelegi tuiksoonde, siis on jama rohkem kui rubla eest.»

«Aga kui ma olen abielus ja ma tahan kanda sõrmust, mis näitab teistele inimestele, et ma olen abielus, siis miks ma seda teha ei tohi?» küsib ta.

Lisaks pidavat abielusõrmus aitama naiskolleegidel edukalt eemale peletada pealetükkivaid meeskundesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles