Kas raadiohääl Allan Roosileht peab eestlast rassistiks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 suur sünnipäevatrall Wabaduses 14.09.12
Raadiohääl Allan Roosileht punases
TV3 suur sünnipäevatrall Wabaduses 14.09.12 Raadiohääl Allan Roosileht punases Foto: TV3

Kas eestlane on rassist? Kas eestlane ei salli välismaalasi, kes Eestisse elama tulevad? See teema on viimasel ajal meedias päris palju läbi käinud ja arvamused on väga erinevad.

Buduaar rääkis sel teemal raadio StarFM armastatud saatejuhi Allan Roosilehega (53), kelle tutvusringkonda kuulub inimesi nii Eestist kui ka välismaalt.

Allani meelest on eestlane täpselt samasugune nagu iga teinegi maailmakodanik.

«Eestlane ei ole rassist. On ju arusaadav, et kui välismaalane tuleb siia elama, siis ta võiks ühel hetkel ära õppida ka eesti keele. Sellisel juhul võtaksid eestlased ta kindlasti väga hea meelega vastu.»

«Ükspuha kuhu riiki sa elama kolida otsustad, nende keele ära õppimine on suureks austusavalduseks kohalike vastu - see on võti nende südamesse ja kehtib veel enamgi, kui tegu on väikerahva keelega. Täpselt sama kehtib ka eestlaste kohta,» kommenteerib Allan.

«Mida rohkem on inimene reisinud ja maailma näinud, seda haritum ja avatum kõigele uuele ta on, ka võõrkeelte omandamine käib lihtsamalt, kui ise selles riigis palju viibid ja kohalikega suhtled.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles