Huvitav, millest välimus räägib?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine nr 1
Jätab kunstiinimese mulje. Võib-olla ooperilaulja – sellele viitavad tema erilised rõivad ja uhke hoiak, nagu ka tugev meik. Mõjub enesekindlalt. Stiilseks ma teda siiski ei peaks, vähemalt selle pildi põhjal. Rõivad oma värvide ja mustrite külluses ajavad pisut segadusse.
Pildil näitleja Merle Palmiste.
Naine nr 1 Jätab kunstiinimese mulje. Võib-olla ooperilaulja – sellele viitavad tema erilised rõivad ja uhke hoiak, nagu ka tugev meik. Mõjub enesekindlalt. Stiilseks ma teda siiski ei peaks, vähemalt selle pildi põhjal. Rõivad oma värvide ja mustrite külluses ajavad pisut segadusse. Pildil näitleja Merle Palmiste. Foto: Peeter Langovits

Vaadake ette, mis signaale te enda kohta saadate, kui valite riietust, sätite juuksed soengusse, kasutate põsepuna ja muud jumestust!
 

Kuulsal nimel ja tuntud näol on oma eelis – kõik vaatavad sulle hetkeks otsa ja kohe on selge pilt, kellega tegemist. Ükskõik, mida sa kannad, milline on su soeng ja jumestus ning kehahoiak.

Aga enamik meist pole kuulsad ja tuntud. Siis ei jää ümberkaudseil sageli muud üle, kui üritada väliste märkide ja tunnuste abil järeldada, kes me oleme ja keda endast kujutame.

Arteri toimetus otsustas uurida, mis mulje loovad endast Eestis tuntud naised pelgalt riietuse ja välimusega. Selleks palusime appi eksperdi Soomest, Irene Naakka, Helsingis tegutseva moe- ja meelelahutusajakirjaniku. Naakka töötab põhiliselt Iltalehti võrguväljaandes, lisaks on tal paberlehes oma moeveerg, kus arvustab Soome avaliku elu tegelaste stiili.

Saatsime Naakkale kümne Eesti naise pildid ning palusime tal kirjeldada, millistena nood talle paistavad. Naakka kinnitas, et ühtegi kümnest ta nägupidi ei tunne.

Soomlanna tähelepanekuist ja järeldustest saab igaüks võtta õppust, kuidas kujundada endast teiste silmis sellist pilti, nagu te soovite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles