Leibur hakkab tootma parimat koduleiba

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Kuusi võiduleib.
Triin Kuusi võiduleib. Foto: Leibur

Leibur hakkab tootma käsitööõpetaja Triinu Kuusi retsepti järgi tehtud leiba, mis võitis konkursi «Leiburi Leivategu 2012».

«Mu leib on lihtne, klassikaline, hästi tume ja mahlane igapäevane leib, mida küpsetan oma perele igal nädalal,» kirjeldas oma loomingut Triin Kuus, keda leivaküpsetamise juurde tõi sõbranna umbes kolm aastat tagasi. «Küpsetan küll tihti ja tavalise ahjuga, kuid mul on ka oma nipp: leib tahab, et temaga tegeletakse, talle pühendutakse ja tema jaoks võetakse aega. Siis tuleb ta hea ja õige välja,» rääkis ta oma leivateost.

«Triinu rukkileib» läheb Leiburi sortimenti 2013. aasta alguses ja selle autorit premeeritakse 1500 euroga. «Tänu sellele võistlusele saab Eesti leivasortiment juurde veel ühe põneva ja uudse maitsega toote, mis sobib nii võileivaks, toidukõrvaseks kui tervislikuks vahepalaks ning on kättesaadava hinnaga,» kommenteeris Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Žüriid üllatas, kui eripalgelised ja maitselt omapärased olid finaalis esindatud leivad. «Võitis aga siiski klassikaline tume rukkileib, mida Eestis väga kõrgelt hinnatakse. Triinu leib oli ka tehniliselt laitmatult teostatud,» sõnas žürii liige, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles