Kümme märki, et mees pole suhtele tõeliselt pühendunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tunnetes räägivad mehed ja naised tihtipeale eri keelt, kuid teod on tavaliselt kõigile üheselt mõistetavad.

Sinu teod näitavad teistele, millesse sa usud ja mis sinu jaoks on oluline. Seksuoloog dr. Hernando Chaves jagas portaalis Yahoo! Shine nõuandeid, kuidas naised saaksid kindlaks teha, kas mees on suhtele pühendunud või mitte.

1. Ta lubab end muuta, aga ei tee seda. Tegudel on rohkem kaalu kui sõnadel. See on esimene asi, mida tasuks tähele panna. Kahjuks on nii, et kui sulle ei meeldi see, mida sa näed, siis võid seda alateadlikult ignoreerida. Ära otsi suuri tegusid, pisiasjade muutmata jätmine annab sulle hea ülevaate, kas ta oleks nõus suuri asju muutma.

2. Partner eelistab aega viita teistega ja kui ta on koos sinuga, tunned, et ta ei naudi seda. Tervislikus suhtes veedate ka eraldi aega, aga kui mees eelistab rohkem veeta aega oma sõprade kui sinuga või kui koos olles kipute rohkem kaklema, ei ole ta ilmselt suhtest niivõrd huvitatud.

3. Ta ähvardab sind pidevalt maha jätta või on sind juba korduvalt maha jätnud. Inimestel, kellel on pühendumisega probleeme, kipub olema väljapääsustrateegia. Kui asjad liiga tõsiseks muutuvad, tahavad nad jalga lasta. Nad kardavad omaenda tundeid, seega kardavad nad ka pühendumist.

4. Ta seab oma soovid ja vajadused suhte või partneri vajadustest ettepoole. Kuigi on tähtis ja kasulik, et su enda vajadused saaksid rahuldatud, ei tohiks see juhtuda suhte arvelt.

5. Tundub, et ta pühendub vaid paarile suhte osale, näiteks seksile, rahale või stabiilsusele. Suhetes on palju liikuvaid osasid. Uues suhtes on normaalne, et mõni osa toimib paremini kui teine. Kuid kui aja möödudes toimivad endiselt vaid üks või kaks osa, peaksite mõlemad mõtlema, kui palju vaeva te suhte nimel olete nõus nägema.

6. Ta ei tee pisiasju. See on seotud esimese punktiga – kõik teod, mitte ainult suured, näitavad, kuivõrd pühendunud su partner on. Kas ta mäletab su lemmikrestorani või allergiaid? Kas ta teeb väikeseid üllatusi, et sinus erilist tunnet tekitada? (Ja kas sina teed tema heaks sama?)

7. Ta ei tunne end mugavalt, kui tahad rääkida suhtest, tunnetest ja sellest, kuidas ta sinuga teiste ees käitub. Kui ta on tõeliselt suhtest huvitatud, tahab ta sind oma sõpradele tutvustada ja tema jaoks pole probleemiks sinu teiste ees kallistamine. Ta peaks avalikkuses käituma täpselt samuti kui suletud uste taga.

8. Märkad pisiasju, mis tekitavad tunde, et ta on sinust eemale tõmbumas. Mõni inimene hüppab pea ees suhetesse ning saab alles hiljem aru, et on teinud vea. Või muutub ta suhte arenedes arglikuks ega oska sulle öelda, milles probleem. Ta võib alustada vaidlusi või lihtsalt keelduda sinuga koos aega veetmast.

9. Tal on ka eelnevates suhetes olnud probleeme pühendumisega. Ajalugu kipub korduma. Kuigi võid endale kinnitada, et sel korral on kindlasti teistmoodi, ära ole selles siiski nii kindel. Kui ta pole vahepeal just professionaalset abi otsinud seoses suhete hoidmisega, siis on väga tõenäoline, et sama muster kordub. Ära arva, et sina oled see, kes teda muuta suudab.

10. Ta suhtub negatiivselt suhetesse, abiellumisse ja pühendumisse. Mehed ütlevad tavaliselt seda, mida mõtlevad. Nende teod on reeglina sõnadega kooskõlas. Kui ta räägib suhetest ja abielust alati negatiivselt, võta seda kui suurt punast tuld, mis käsib pidurit vajutada. Ära ole selles suhtes edasi, lootes, et asjad võivad muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles