Uuring: igal põlvkonnal on omad peremudelid

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Firma Direct Line viis brittide seas läbi uuringu, millest selgus, et inimeste hoiakud peremudelite kohta muutuvad iga põlvkonnaga – näiteks kolmandik briti naistest ütles, et ei taha kunagi lapsi saada.

Näitlejannad Helen Mirren, Cameron Diaz ja koomik Ricky Gervais on tunnistanud, et pole pere loomisest huvitatud, sest sel juhul muutuks töö ja senise iseseisvuse tasakaalustamine keeruliseks, kirjutab femalefirst.co.uk.

Kuulsustel on omad põhjused, miks mitte peret soovida, kuid uuringust selgus, et ligikaudu 40 protsenti brittidest arvas, et enne laste saamist on nende prioriteediks hästi tasustatud töö.

Kuigi abiellumine on iga aastaga järjest vähenenud, usub siiski 54 protsenti inimestest, et abiellumine on elus teine oluline verstapost.

Suurbritannias on aastatega tõusnud ka abielluvate naiste vanus. Näiteks hertsoginna Catherine abiellus 29-aastaselt ning kuninglikes ringkondades peetakse seda vanaks (Diana abiellus 20-aastaselt), kuid tegelikult on see vaid aastake vähem kui riigi keskmine naiste abiellumisvanus.

Tänapäeval saavad mehed esimest korda isaks 32. eluaasta kandis ja pere luuakse üha vanemas eas. Naiste puhul oli emaks saamise vanus 1974. aastal Suurbritannias 24, kuid nüüd on see tõusnud 28. eluaastani.

50 protsenti nüüdisaegsetest vanavanematest on 65-aastased või nooremad. Näiteks Sharon Osbourne sai vanaemaks 60-aastaselt ja Mick Jagger sai vanaisaks juba 50-aastaselt. Jaggeri vanim tütretütar on praegu 19-aastane, seega võib Jagger peagi vana-vanaisaks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles