Kas 28 on uus «vana»?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske Suurbritannia uuring näitas, et 28. eluaasta on see, mil lõpeb nooreks olemine ning inimene saab ametlikult täiskasvanuks.

37 protsenti meestest ja 39 protsenti naistest valis just 28. eluaasta oluliseks murdepunktiks. 27 protsenti naistest ja 24 protsenti meestest arvas aga, et 30. eluaasta on see, mis tähistab täiskasvanuks saamist, kirjutab Yahoo! Shine.

Ajalehe Daily Mail andmetel on 28 murdepunktiks just seetõttu, et siis keskenduvad naised rohkem oma karjäärile ja vähem seksile.

Ei saa väita, et eksisteerib universaalne vanus, mil lõpeb noorukiiga ja algab tõsine täiskasvanuelu – igal inimesel toimub see muutus erineval ajal. Ometi on aga ilmselt kõigil väike ettekujutus, mis vanuses selline asi aset võiks leida.

Umbes 70 aastat tagasi kirjutas ajakirja Vogue tolleaegne toimetaja Marjorie Hillis, et olenemata east peaks naisel alati olema eelarve, mis võimaldaks tal ära elada ja ka lõbutseda; naine ei tohiks kunagi magada vanas ja räbaldunud öösärgis ning peaks korraldama oma kodus pidusid isegi siis, kui kodu on pisike ja mitte kõige uhkemas naabruskonnas. Seega, milleks muretseda vanuse pärast?

Tegelikult ei ole 28 ju vana. Samas pole see enam ka verinoor. Ja ei peakski olema. Kui tunned, et peaksid hakkama käituma nagu täiskasvanu, siis tee seda. Pole tähtis, kui vana või noor sa oled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles