Lõunauinak võib aidata lapsel õpitavat paremini meelde jätta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on leidnud, et lapsevanemad ei tohiks last lõunauinakust võõrutada, sest kosutav päevane uinak mõjub lapsele mitmekülgselt hästi.

Uurijad eeldasid, et lõunauinak edendab õpitulemusi, mälu ja kontrolli tunnete üle, vahendab news.com.au. Nüüd püütakse viieaastase uuringuga tõestada, et eelkooliealist last ei tohiks harjutada lõunaunest loobuma.

Neuroteadlane Rebecca Spencer Massachusetts Amhersti ülikoolist selgitas, et nad üritavad leida laste magamisharjumustest mingit vihjet, mis võiks anda märku, millal võib olla kindel, et laps ei vaja enam lõunaund.

Uuringu eeltööd tehes on töögrupp leidnud, et uni võib aidata õpitavat paremini meelde jätta ehk see, mida lapsed hommikul õpivad, püsib paremini meeles, kui laps lõunal magab. Kui ta püsib ärkvel, siis lähevad värskelt kogutud teadmised kergesti meelest.

Eksperdid soovitavad 3-5-aastastel lastel öösel magada 11 kuni 13 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles