Kas seks esimesel kohtingul rikub suhte tuleviku?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea uudis kõigile neile, kes on hommikul avastanud enda kõrvalt inimese, kellega nad kohtusid alles eelmisel õhtul – tuleb välja, et seks esmakohtumisel ei pruugi rikkuda võimalust pikaajaliseks armastavaks suhteks.

Ameerikas tehtud värske suhteuuringu tulemused on üsna üllatavad. Nimelt tuli välja, et uuringus osalenud paarid, kes jagasid voodirõõme juba esimesel kohtingul, jäid kokku sama suure tõenäosusega kui need paarid, kes esimest vahekorda edasi lükkasid, kuniks suhe tõsisem, kirjutab Daily Mail.

Siiski ei tasuks selle uuringu tõttu meeldiva kohtingukaaslasega kohe liiga kaugele minna. Kui su eesmärgiks on pikaajaline ja austav, armastav suhe, peaksid endale aega andma, et oma tunnetes selgusele jõuda. Kui oled juba kord nii kaugele läinud, et tutvusest on saanud seksuaalsuhe, ei ole sul enam põhjust seksist keelduda. Nõnda pead koheselt silmitsi seisma selliste suhtemuredega, milleks sa ehk veel valmis ei olnud.

Parimal juhul peaksid partnerid enne vahekorda astumist olema veendunud, et nad teineteisega sobivad. Millised on teie eesmärgid suhtes, mida ootate pikemas perspektiivis? Kas tahate teineteist õnnelikuks teha? Selle mõistmine nõuab loogilist mõtlemist ja objektiivset vaatenurka.

Olgem ausad, hea seks röövib meilt sellise mõtlemisvõime, mis laseb suhet kainelt analüüsida. Kirg teeb pimedaks ja nõnda ei pruugi sa ise mõistagi, et oled koos inimesega, kellest sa tegelikult ei hooli.

Nimetatud uuringus, mis ilmus ajakirjas Journal of Social Science Research, oli väga oluliseks mõjuriks, miks üheöösuhtest võiks areneda pikaajaline suhe, see, et mõlemad partnerid on avatud pühendunud suhte ideele.

Niisiis, kui oled juba kiresuhtega algust teinud, siis uuri järele, mida su uus kallim pikaajalistest suhetest arvab. Kui ta on valmis pühenduma, ei ole sul midagi karta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles