Järgmisel nädalal selgub «Leiburi leivateo» võitja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib
Leib Foto: Raigo Pajula

Järgmisel nädalal toimub Leiburi 250. sünnipäeva puhul välja kuulutatud konkursi «Leiburi Leivategu 2012» finaal, kus selgub Eesti parim kodune rukkileib ja selle küpsetaja.

Võiduleiva võtab Leibur tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti. Finaali pääses seitse leivaküpsetajat erinevatest Eesti paikadest.

Augustis välja kuulutatud konkursile laekus mitmelt poolt üle Eesti rohkem kui 60 rukkileiva retsepti, millest professionaalne žürii valis välja kaheksa parimat. Lõppvõistlusel kohtub siiski seitse koduleivaküpsetajat, sest üks võistleja pääses finaali lausa kahe retseptiga. Konkursile laekunud leibasid hinnati anonüümselt ainult retseptide järgi ning autorite nimed avaldati alles pärast otsuse langetamist.

«Retsepte valides lähtusime põhimõttest, et koduleiva idee ja sisu eristuks juba tootmises olevatest leibadest. Samas on rõõm näha, et enamus konkursile laekunud originaalretseptidest on suures tootmises teostatavad,» kommenteeris Leiburi žürii tööd Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

«Eriti populaarseteks koduleibadeks osutusid seemneleivad ja koriandriga leivad, mille retsepte laekus konkursile päris palju, kuid üllatasid ka šokolaadi, marmelaadi, ploomide ja mustikatega leivad. Tänu sellele võistlusele saab Eesti leivasortiment juurde veel ühe põneva ja uudse maitsega toote, mis sobib nii võileivaks, toidukõrvaseks kui tervislikuks vahepalaks ning on kättesaadava hinnaga,» lisas samuti žüriisse kuuluv Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle.

«Leiburi Leivategu 2012» finaali pääsesid: Eha Karus Jõhvist retseptidega «Küüslaugu koriandrileib» ja «Sibulaleib oliividega»; Nele Laanmaa Haapsalust retseptiga «Tomati-ürdileib»; Karin Adelbert Türilt retseptiga «Lihtne ürdileib»; Triin Kuus Põltsamaalt retseptiga «Triinu rukkileib»; Maret Tobber Tartust retseptiga «Meie pere kodune rukkileib»; Natalia Bobina Tallinnast retseptiga «Tomati-sibula leib» ja Agne Kallas Tallinnast retseptiga «Kanepiseemne leib».

«Leiburi Leivategu 2012» finaal toimub 24. oktoobril restoranis Leib Resto ja Aed, kuhu peavad finalistid tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi. Lõppvõistluse žüriisse kuuluvad Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja tootearendaja Heldi Käär, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle ja kõik finalistid ise, kes üheskoos valivadki välja ühise lemmikleiva. Enda leiva eest finalistid hääletada ei tohi.

Võiduleib läheb 2013. aastal Leiburi sortimenti ja selle autorit premeeritakse 1500 euroga. Konkursile laekunud retseptid leiab aadressilt: www.toidutare.ee/leivategu2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles