Ameeriklanna elas aasta aega järgides täpselt piiblis naistele toodud käske

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Rachel Held Evans elas aasta aega reeglite järgi, mis on piiblis kirjas just naistele ning kirjutas sellest raamatu.

Piibli vanas ja uues testamendis on sada reeglit naistele, seda nii otsesel kui kaudsel kujul. Evansi raamat «A Year of Biblical Womanhood» räägib sellest, kuidas ta kaksteist kuud neid reegleid järgides elas, kirjutab Daily Mail.

Näiteks peaksid naised kandma tagasihoidlikke riideid, abikaasale alistuma – sest piiblis on lõike, mis peavad mehi naiste isandateks – ja eemalduma oma kogukonnast menstruatsiooni ajal.

31-aastane Tennessees elav Rachel Held Evans peab end vabastatud kristlaseks, kelle kogemused kuupuhastuse ajal jätsid talle ilmselt eredaima mälestuse.

Menstruatsiooni ajal vältis ta näiteks kirikus käimist, kandis kaasas istepatja, et vältida otse toolidele istumist väljaspool kodu, hoidus seksist ja abikaasa puudutamisest, kasvatas juuksed soengust välja ja magas telgis.

Evansi raamat jälgib piibilis toodud käske naistele väga täpselt, arutledes lisaks teoloogilistel punktidel, peatudes sugudevahelistel küsimustel ja analüüsides kiriku rolli tulevikus.

Naise sõnul oli tema eesmärgiks evangeelsetele juhtidele väljakutse esitada ja toetada seda, et tulevikus oleks kirikus juhtival kohal rohkem naisi.

Kuigi raamat on äärmiselt populaarne, ütles Evans, et riigi üks suurimaid kristlikke raamatupoekette LifeWay otsustas raamatut mitte müüki panna, sest raamatus on kasutatud sõna «vagiina».

Vaata videot, kus naine selgitab menstruatsiooni ajal kehtivaid reegleid SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles