«Ma ei saanud tööle tulla, sest mu süda oli murtud!»

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurte spordivõistluste ajal kipuvad inimesed kergesti «haigestuma».
Suurte spordivõistluste ajal kipuvad inimesed kergesti «haigestuma». Foto: SCANPIX

Küllap on paljud meist jätnud mõnikord tööle minemata ja luuletanud tööandjale kokku loo väljamõeldud haigusest või esinenud mõne muu põhjendusega, miks parasjagu tööle ilmuda ei saa.

Värskes CareerBuilderi uuringus jagasid ettevõtete personalijuhid ebatavalisi põhjendusi, kuidas nende töötajad on oma tööle mitte ilmumist välja vabandanud. Lausa 30 protsenti töötajatest tunnistab, et nad on eelnenud aasta jooksul luisanud end haigeks, kuigi nad seda polnud.

Võib tunduda naeruväärne, aga leidub isegi tööandjaid, kes kontrollivad oma töötajaid, et ega need ei teeskle haigust. Seda on teinud kolmandik tööandjatest, kusjuures 18 protsenti neist on läinud lausa nii kaugele, et käisid töötaja kodus kontrollimas, kas ta on päriselt haige või ainult simuleerib. 17 protsenti tööandjatest on taolise valetamise pärast oma töötajaid vallandanud.

Mitte alati ei too töötajad töölt puudumise põhjuseks haigust. Päriselt haige olemise järel järgmine põhjus on see, et lihtsalt pole tuju tööle minna või lihtsalt tundub nagu oleks vaja puhata. Paljud võtavad ka vabu päevi selleks, et käia arsti vastuvõtul, magada või asju ajada.

Siin on mõned reaalsest elust pärinevad põhjendused, mida inimesed on toonud oma töölt puudumise põhjuseks:

«Minu autos olev alkomeeter ei võimaldanud autot käivitada.»

«Ma unustasin, et mind on tööle palgatud.»

«Minu koer sai närvivapustuse.»

«Minu surnud vanaema kaevati üles politseijuurdluse tarbeks.»

«Lugesin liiga palju ja jäin haigeks.»

«Minu süda oli murtud.»

«Värvisin kodus juuksed ja need muutusid oranžiks.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles