Aigi Vahing vabastab endas takistusi, et kirjutada romaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigi Vahing
Aigi Vahing Foto: Naised/Daisy Lappard

Tallinna linnaelu ja põhikohaga igapäevatöö seljataha jätnud ning Lilleorgu kolinud Aigi Vahing kirjutab uut romaani, vahendab Naised. Ettepanek uue raamatu kirjutamiseks tuli filmi «Eestlanna Pariisis» tegijatelt ja kuna kaks filmi peategelast pakkusid Aigi Vahingule huvi, võttis ta pakkumise ka kohe vastu.

Detsembri alguses ilmuv romaan avab kahe filmi peategelase, Frida ja Anna minevikku ja sisemaailma. Kirjutamist kui sellist Aigi keeruliseks ei pea, ütleb pigem: «Kui jääda kirjutamisel istuma sisemaailmast üles kerkivate takistuste otsa, näiteks et mul on tarvis selleks, et hästi kirjutada, seda, teist ja kolmandat, mis on uskumus, või mulle tundub, et siit edasi hästi ei lähe, mis on emotsioon ja uskumus, võib töö kujuneda keerukaks ja ajamahukaks. Kui takistused aga ära lahendada, läheb kõik lihtsalt ja ladusalt.»

Enne raamatut «Eestlanna Pariisis» on Aigi kirjutanud autobiograafilise romaani «Valik». Uus romaan «Eestlanna Pariisis» pole autori isikliku eluga aga kuidagi seotud, vaid on puhas fiktsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles