Naised hakkavad vananemise ilmingute pärast muretsema juba 29-aastaselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor ja vana
Noor ja vana Foto: SCANPIX

Kortsud, veenilaiendid ja juuste hõrenemine on midagi, mille peale võiks mõelda keskealisena. Ometigi tuleb välja, et naised muretsevad vananemismärkide pärast juba kahekümnendate eluaastate lõpus.

Paljud teismelised tüdrukud soovivad vanemad välja näha, kahekümnendates ollakse oma välimusega rahul, kuid 29-aastaselt kõik muutub, kirjutab Daily Mail. Selles vanuses hakkavad naised vaeva nägema, et noorem välja näha ning tekib hirm kortsude ja väljaveninud naha ees. Selles vanuses hakkavad tavaliselt ka juuksed halliks tõmbuma.

Ettevõte Superdrug tellitud uuringus osales 2000 naist ning selle tulemustest selgus 20 peamist vananemise ilmingut, mida naised kõige rohkem kardavad. Nendeks on tähtsuse järjekorras: kortsud, näonaha lõtvus, rindade lõtvus, näokarvad, hallid juuksed, vanusega kaasnev kaalutõus, kortsus dekoltee, juuste hõrenemine, lõtv istmik, lõtv nahk käsivartel, kortsus käed, lõualott, veenilaiendid, kortsud silmade ümber, taanduvad igemed, pigmendilaigud kätel, huulte kitsenemine, juuksepiiri taandumine, sünnimärkide suurenemine ja kõrvade suurenemine.

Vananemisilmingutega võitlemiseks kreemitab keskmine naine end iga päev 12 minutit. See teeb aastas 73 tundi ehk kolm päeva, mis kulutatakse iluprotseduuridele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles