Neli olulist harjutust kontsakandjale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kontsakingad on kaunid, kuid need võivad pideval kandmisel su jalgadele halvasti mõjuda, tekitades närvipõletikke ja liigeseprobleeme.

Kui oled kontsadest suures vaimustuses, siis võiksid proovida järgmist nelja harjutust portaalist Prevention, et oma jalgu säästa.

Sääremarjad

Kontsadel kõndides on sääremarjad pidevalt lühendatud asendis. Kui võtad kingad jalast, on lihased nõrgad. Pärast kontsakingade kandmist võiksid alati teha venitusharjutusi (vaata videot artikli lõpus).

Pahkluud

Tikk-kontsadel kõndimine (tantsimisest rääkimata) ei ole sugugi lihtne. Selleks, et vältida koperdamist ja vigastusi, võiksid oma jalgu trenniga selleks ette valmistada. Selleks käi kikivarvukil ja tee kükke.

Tasakaal

Konts, mis teeb sind pikemaks, muudab paraku ka keha tasakaaluvõimet, mistõttu peavad mitmed lihased vaeva nägema, et keha oleks sirgu. Seetõttu lasub suurem surve alaseljal. Tee näiteks hommikul joogaharjutusi, mis nõuavad ühel jalal seismist (vaata teist pilti). Lihastele mõjub hästi ka see, kui seisad ühel jalal ja teise jala varbaga «kirjutad» tähestikku õhku.

Kannakõõlus

Kui kannad regulaarselt väga kõrge kontsaga kingi või saapaid, siis võib kontsalt lamedale jalanõule järsk üleminek põhjustada kõõlusepõletikku. Kui võtad kingad jalast, siis astu trepiastmele ja lase kandadel trepi äärelt alla vajuda. Seejärel tõuse päkkadele ja lase taas alla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles