Naistele meeldivad rinnakarvadeta mehed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistele meeldivad rinnakarvadeta mehed
Naistele meeldivad rinnakarvadeta mehed Foto: SCANPIX

Teadlasi on juba kaua huvitanud, miks inimestel on võrreldes teiste primaatidega vähem karvu.

Levinud arvamuse kohaselt hakkasid varajaste ühiskondade naised eelistama vähem karvaseid mehi, kuna neil ei pruukinud olla täisid ja muid parasiite, edastab Live Science.

Uus uuring siiski ei selgitanud lõpuni, miks inimestel üsna vähe karvu on.

Uuring näitas, et kogu maailmas eelistavad naised väheste karvadega mehi, hoolimata sellest, kas on parasiidirisk või mitte.

«Evolutsiooni seisukohast võib mõelda, et vähekarvased mehed on populaarsed teatud piirkondades või kultuurides, kus parasiitide oht on kõrge ehk aladel, mis on ekvaatorile lähemal,» sõnas slovakist teadlane Pavel Prokop.

Ta lisas, et võrreldi kahte riiki, kus parasiitide risk on erinev, kuid naiste eelistuses vahet ei olnud.

Prokop ja ta meeskond palusid 161 türklannat ja 183 slovaklannat märkida ära, karvaste ja mittekarvaste meeste atraktiivsuse.

Naistele näidati fotosid, millel olid mehed, kellel olid rinnakarvad ja kelle rinnakarvad olid ära aetud.

Türgi valiti uuringusse, kuna seal esineb rohkem parasiite ja neist tingitud haigusi kui Slovakkias.

Uurijad oletasid, et türklannad eelistavad vähem karvaseid mehi.

Kuid uuring näitas, et väga vähesed naised eelistasid karvase rinnaga mehi. Vaid 20 protsenti vastanud naistest eelistasid karvase rinnaga mehi karvatu rinnaga meestele.

Prokopi sõnul tuleks veel mitmete teiste riikide naiste eelistusi uurida.

Varasemad uuringud on näidanud, et naiste eelistused on piirkonniti erinevad. Näiteks Aafrikas Kamerunis meeldivad naistele karvased mehed, samas kui Hiinas, Uus-Meremaal ja USAs Californias eelistavad naised karvadeta rinnaga mehi.

Osa uuringute kohaselt muutub naiste eelistus vastavalt menstruatsioonitsüklile. Menstruatsiooni kõige viljakamas faasis eelistavad naised karvadeta mehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles