Kui palju kulutavad mehed raha, et end enne pulmi üles lüüa?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglise keelest on ilmselt paljudele tuttav sõna «bridezilla», mis vihjab pruudile, kes läheb pulmade eel ideaalse välimuse jahtimisega kergelt öeldes liiale. Nüüd on aga selgunud, et ega mehedki naistele palju alla jää.

Näiteks on Inglismaa peigmehed enda jaoks avastanud näohooldused, hammaste valgendamise, vahatamise ja isegi rasvaimu, kirjutab Daily Mail.

Väidetavalt kulutavad mehed iluprotseduuridele enne pulmi keskmiselt 300 naela ehk umbes 370 eurot. Kuid leidub ka neid, kelle jaoks pole rahasumma oluline – näiteks üks kümnest mehest kulutab 800 naela oma välimuse peale ja üks kahekümnest ei keeldu ka 1000 naela maksmast, et oma pulmapäeval väga hea välja näha.

Uuringu järgi ütles umbes veerand meestest, et laseksid enne pulmi hambaid valgendada ja üks kuuest tunnistas, et käiks eelnevalt solaariumis.

Uuringu korraldaja sõnul viitavad tulemused sellele, et välimus on meeste jaoks sama oluliseks muutumas kui naiste jaoks. «Enam ei tunne mehed piinlikkust, kui peavad raha kulutama oma välimusele, ilusatele riietele või näohooldustele,» sõnas uuringu korraldaja.

Kümme kõige levinumat asja, millele mehed enne pulmi raha kulutavad:

1. juukselõikus (49 protsenti);

2. professionaalne habemeajamine (37 protsenti);

3. hammaste valgendamine (23 protsenti);

4. võltspäevitus (16 protsenti);

5. vahatamine (11 protsenti);

6. tantsutunnid (8 protsenti);

7. ilukirurgia, näiteks rasvaimu, ninalõikus, peenise suurendamine (6 protsenti);

8. kulmude kitkumine (6 protsenti);

9. maniküür või pediküür (5 protsenti);

10. juuste värvimine (4 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles