Neljapäeval selguvad väikeettevõtete parimad tooted

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nopri Talumeierei omanik Tiit Niilo.
Nopri Talumeierei omanik Tiit Niilo. Foto: Sille Annuk
Neljapäeval, 12. märtsil valib spetsialistidest koosnev hindamiskomisjon välja parimad toiduained Lõuna-Eesti, Virumaa ja Läänemaa väikeettevõtetelt.

Konkursile esitati 11 toodet ja üks tooteseeria, seitsmelt erinevalt ettevõttelt. Esindatud on: OÜ Luke Farmimeierei, OÜ Karja Pagariäri, AS Largo, FIE Arvo Veidenberg, AS Võhu Vein, AS Liivimaa Pagar, OÜ Nopri Talumeierei, FIE Arvo Veidenberg Pajumäe talu. Kaks viimasena nimetatut on eelmise aasta konkursi võitjad.

Hinnatakse toote välimust, lõhna, maitset, konsistentsi, müügiedu ja uudsust. Hindamiskomisjonil on võimalus eraldi ära märkida tooted, mis hindamise käigus leitud põhjusel väärivad esiletoomist.

Hindamiskomisjoni kuuluvad toitumisteadlased, kohalike järelvalveasutuste esindajad, kohaliku omavalitsuse esindaja, maaturismi esindaja ning üks kohaliku meedia esindaja. Komisjoni tööd juhatab TTÜ Toiduainete Instituudi dotsent Aino Kann, kellega konkurssi korraldav Eesti Toiduainetööstuse Liit on juba aastaid koostööd teinud.

Võidutooted saavad õiguse toote pakendil kasutada toidumärki «Parim Toode piirkonna Väikeettevõttelt 2009».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles