Evelin Ilves: meil oleks vaja kohaliku toidu poodi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ühes Läti pagarikojas leiba maitsmas.
Evelin Ilves ühes Läti pagarikojas leiba maitsmas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Presidendiproua Evelin Ilves kirjutab oma arvamusloos Kodukirja augustinumbris, et Eestis võiks supermarketite ja ühe vitsaga löödud toidupoodide kõrval olla ka kohaliku hea-parema kauplusi, millest leiaks puhast, naturaalset ja rikkumata omamaist toidukaupa.

Evelin Ilvese sõnutsi ei ole suurpoodidest lihtne leida toitu, mis oleks toodetud Eestis, sest päritolumaa on sildi serva nii tillukeselt kirja pandud, justkui peaks toidu sünnimaad millegipärast häbenema. «Mida odavam, seda segasem päritolu. See, kes oma tervisest rohkem lugu peab ning oma toidulauda keemiast ja lisaainetest puhas püüab hoida, on eriti keerulises olukorras,» kirjutab ta.

Kohaliku toidu kaupluse või isegi keti loomiseks oleks presidendi abikaasa meelest vaja peamiselt ühist huvi. Ta lisab, et ei pea sellise poe all silmas mingit peent delikatessibutiiki ega isegi ökokauplust, vaid seal võiks olla müügil ka meie lähinaabrite naturaalset ja puhast toidukaupa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles