Valmista külalistele suvine mustikakook

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikaid peetakse kasulikkuse pärast supetoiduks.
Mustikaid peetakse kasulikkuse pärast supetoiduks. Foto: SCANPIX

Suvi on parim aeg küpsetamiseks, sest värsked marjad on kättesaadavad nii metsas, turul kui poes. Paku oma külalistele meeldiv maitseelamus ja valmista neile mustikakook šokolaadiga.

Mustikakoogi retsept 12 inimesele, vahendab Bildderfrau.de.

Vaja läheb:

5 muna
vaniljet
125 g suhkrut
50 g jahu
50 g tärklist
50 g kakaopulbrit
8 lehte želatiini
500 g vahukoort
100 g tuhksuhkrut
350 ml munalikööri
500 g mustikaid
20 g valge šokolaadi laaste
1 laim
1 peotäis sidrunmelissi lehti

Valmistamine:

1. Eralda munakollased munavalgest. Lisa munakollastele mõlemad suhkrud ja 2 spl sooja vett ning klopi kreemjaks vahuks. Klopi munavalged jäigaks, lisades ka neile natuke suhkrut. Sega jahu, tärklis ja kakao ettevaatlikult munavalgetega. Aseta see paberiga kaetud ümmargusse ahjuvormi (soovitavalt 26-sentimeetrise läbimõõduga). Küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 30 minutit 180 kraadi juures. Lase jahtuda ja lõika koogi põhi risti pooleks. Aseta üks põhi tordialusele.

2. Sega želatiin veega. Vahusta vahukoor. Suru tuhksuhkur läbi sõela. Lahusta želatiin 250 ml munalikööriga. Lisa see vahukoorele. Kasuta pool vahukoore kogusest koogi alumisele kihile täidiseks. Lisa selle peale mustikaid, neid võib ka enne vahukoore lisamist koogi sisse vajutada. Lisa teine koogipõhi peale. Kata see ülejäänud vahukoorega ja mustikatega. Aseta kook külmkappi.

3. Kui kook on saanud külmkapis tõmmata, puista koogile šokolaadi laastud. Lisa koogi pinnale natuke likööri. Kaunista kook laimi ja sidrunimelissi lehtedega.

Valmistamise aeg: 30 minutit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles