Lilli Jahilo: suuri laineid lööb sellel suvel plisseer

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli Jahilo kevadsuvine kollektsioon «Aura»
Lilli Jahilo kevadsuvine kollektsioon «Aura» Foto: Iris Kivisalu

Eesti moedisainer Lilli Jahilo sõnul jätkab sellel suvel oma võidukäiku maksipikkuses kleit, pastelsetes toonides põlvini ulatuv kokteilkleit ning suuri laineid lööb plisseer - seda nii kleitide, seelikute kui pluuside juures.

Naine24-le antud intervjuus ütles elegantse ja naiseliku loomingu viljeleja Lilli Jahilo, et õige kleit õiges olukorras on väga mugav, praktiline, figuuri soosiv ja kaunis, lausa asendamatu riideese. Ta lisas, et ei kujutaks oma elu ilma kleitideta ettegi. «Iga naine teeb oma valikud ise,» lausus ta ning lisas, et oma arvamust ta Eesti naiste riietumisvalikute puhul peale ei suru.

Jahilo sõnul jätkab sellel suvel oma võidukäiku maksipikkuses kleit. «Parima mulje jätmiseks võiks see olla kergest, hingavast materjalist, miks mitte ka trikotaažist,» pakkus ta välja.

Põlvini ulatuv kokteilkleit on tema hinnagul ajatu klassika. «Sel suvel võiks kokteilikleiti kanda mõnes värskes pastelses toonis,» märkis ta.

«Suuri laineid lööb ka plisseer - seda nii kleitide, seelikute kui pluuside juures,» rääkis ta selle suve moest.

Lilli Jahilo kinnitas, et klassika ja isikupärane stiil ei lähe kunagi moest. «Ilmselt kõige ajatum kleit on LBD ehk väike must kleit,» tõi ta näite. Kindel võib tema sõnul olla ka graafilistes mustrites nagu mummud ja triibud. Ta lisas, et tihti on nii, et spetsiaalselt inimese jaoks õmmeldud riided saavad garderoobi «püsielanikeks», - originaallooming omab juba omaette väärtust ning hea kvaliteet ja istuvus ei aegu.

Muutunud väärtushinnangud ja majanduslikud võimalused on tema hinnangul ka suhtumist riiete tarbimisse kõvasti muutnud. «Enne kiirmoe tekkimist polnud suurt muud võimalust, kui lasta riided spetsiaalselt õmmelda - rätsepatöö ja materjalid polnud aga odav lõbu,» selgitas ta, kuidas garderoobi kvaliteetset täiendust püüti saada.

Jahilo sõnul võib Eesti tänavapilti jälgides märkida, et palju eelistatakse kontsakingi ning võimalikult figuuri rõhutavaid riideid. «Armastatakse värvi, kirjuid mustreid ning dekoori, seda nii ehetevaliku kui kõikvõimalike lisakaunistuste puhul - pitsid, satsid ja sädelevad kivikesed,» lausus ta.

Tema hinnangul riietuvad Eesti naised üldjoontes väga naiselikult, vahel ehk liigagi ülepingutades.

Artiklile on lisatud Lilli Jahilo kevadsuvise kollektsiooni «Aura» fotod (autor: Iris Kivisalu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles