Ööklubis joogi sisse sokutatud uimasti võib halvata kogu ööks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Evelin Samuel kirjutas nädalavahetusel oma Facebooki lehel, et tema joogi sisse susati Kuku klubis midagi kahtlast. Samalaadset juhtumit on ajakirjas Anne & Stiil kirjeldanud kolumnist Susan Luitsalu. Paraku ei ole need juhtumid sugugi nii haruldased. Võõra inimese ostetud joogi tarbimine või oma joogi klubis järelevalveta jätmine on nii mõnegi naise jaoks lõppenud minestamise, ajutise halvatuse ja mäluauguga. 

Üks anonüümseks jääda soovinud naine rääkis Naine24'le umbes kolme aasta tagusest juhtumist, kus klubis Prive sokutati tema joogi sisse midagi, mis ta kogu ööks halvas.

Ta oli ostnud ühe õlle ja jätnud selle tualetiskäigu ajaks lauale seisma. Tagasi tulles jõudis ta oma joogist vaid poole ära juua, kui keegi talle tantsuplatsil otsa jooksis ja jook kukkus maha. Seejärel läks naine kõrvalmajja sõbra peole ja kukkus äkitselt kokku.

«Minu järeldus sellest on, et kui tütarlaps lebab põrandal ja ütleb uimaselt, et ta ei ole joonud, siis võiks teda uskuda ka mõnikord,» ütles naine. Ta rõhutas, et kui tütarlapsed kukuvad kokku, olgu nad siis purjus või kained, siis peaks sellele ikkagi tähelepanu pöörama.

Naist pani ennastki imestama, et kui tal piisas nii vähesest mürgitatud joogist, et ta järgmised kuus tundi lebas värisedes ja halvatult nii, et ei jaksanud kaelagi tõsta, siis mis oleks temaga veel juhtunud, kui ta oleks kogu joogi ära joonud?

«Mina õnneks olin klubist lahkunud selleks hetkeks, kui see mind tabas,» tänas naine õnne. Politsei poole ta siiski ei pöördunud. «Lebasin hommikuni seal voodis ja ei tulnud selle pealegi, et mida teha. Sellel hetkel ei saa ju ise aru, mis toimub.»

Teise naise juhtum võttis aset viis aastat tagasi, kui oli firma jõulupidu. «Sai seal napsu võetud, tuju oli kõigil lõbus,» meenutas ta. «Kuskil südaöö paiku otsustasime seltskonnaga edasi minna pidutsema Amigosse. Tantsisime seal ja leti ääres oli kaks lõbusat noormeest, kes pakkusid, et võivad mulle joogi välja teha, millega ma kohe nõus olin.»

Mehed kutsusid ta enda lauda istuma ja kuna naine ei osanud midagi halba karta, siis oli nõus ja läkski. «Istusin ja jõin nende ostetud jooki. Siis oli nagu mälulünk, sest ma ei mäleta miks, aga nad kutsusid mind endaga kaasa ja olin juba ukse peal, et nendega kaasa minna.»

Naine ei saanud isegi aru, miks ta üldse nõusse jäi, sest see ei ole tema moodi, et võõrastega kaasa minna. «Üks kolleeg tuli äkki ja võttis mu õlast kinni ja küsis, et kuhu sa lähed. Ütlesin, et ei tea ja ta ei lasknud mul minna, tõmbas endaga kaasa tantsima.»

Naine läkski kolleegidega tantsima, kuid üks laul ei olnud jõudnud lõppedagi, kui ta äkitselt kokku kukkus. «Kukkusin veel nii õnnetult, et lõin pea vastu kõlarit ära. Ma ei tulnud meelemärkusele ja mulle kustuti kiirabi.»

Naine ärkas haiglas ja talt olid selleks ajaks võetud juba analüüsid ning oli ka kontrollitud pead. Verest leiti niinimetatud korgijoogi jälgi. Haiglas pandi naine kohe tilgutite alla ja kui tilguti oli hommikul ära jooksnud, lasti ta juba koju. «Mäletan, et hästi halb oli olla. See ei olnud nagu tavaline pohmell, ma oleks nagu väga haige olnud, tohutu peavalu oli,» meenutas ta.

Naine ei pöördunud politseisse, sest ta oli juba enne palju joonud ja ta ei mäletanud neid mehi nii palju, et oleks saanud nende peale kaevata. «See on ju normaalne, et kohtud klubis mingi mehega ja ta teeb sulle joogi välja,» selgitas ta seda, miks ei osanud ohtu karta. «Kõik teevad ju nii. Naistele tehaksegi klubis välja.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles