Ülle Suurhans-Pohjanheimo: õhtukleidil on mitu ranget reeglit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Suurhans-Pohjanheimo
Ülle Suurhans-Pohjanheimo Foto: SCANPIX

Moelooja Ülle Suurhans-Pohjanheimo õmbleb sel aastal lisaks umbes 15-le kleidile ka neljale mehele ilusad ülikonnad selga. Ehk nagu ta ise ütles – teeb ka neli meest ilusaks.

Kleitide looming on Suurhans-Pohjanheimol värviline ja kinni väikestes detailides. «Meil on aastatepikkune traditsioon, et teeme vastuvõtuks ühte värvi ainult ühe kleidi. See tähendab ka seda, et ka musta kleiti teeme vaid ühe,» selgitas ta. Kuna moemaja tellib kangaid Itaaliast, siis on neil värvivalik lai ning nad saavad endale lubada 15 eri värvi kleidi õmblemist.

Disaineri sõnul on presidendi vastuvõtu kleidimood püsinud paaril viimasel aastal enam-vähem sama. «Õhtukleidi mood on üldistest trendidest natuke iseseisvam ja teistmoodi, seda ei saa võrrelda hooajatrendiga. Õhtukleidi puhul on praegu kolm märksõna: värvilisus, samet ja litrid!» Kõikvõimalikud litrid on tema sõnul üleüldse suur trend ning ka tikitud kangad on kuum kaup. Kui aga tikand, siis peaks kangas olema üleni tikitud, mitte ainult motiividena.

Ülipidulik õhustik lisab aga rohkelt rangust ja reegleid, mida peab lisaks kleiditellijale teadma ka disainer. «Reeglid paneb paika mees oma riietusega. Näiteks fraki kõrval paljaste õlgadega kleiti olla ei tohiks,» rõhutas Suurhans-Pohjanheimo, kuid lisas, et must ülikond on natuke leebem valik.

«Kleitidel võiks vältida ülisuuri ja silmatorkavaid dekolteesid ja seda isegi siis, kui on, mida näidata. Ja pikkus! Pikkus on endiselt Eestis üks suuremaid probleeme,» rääkis moelooja.

Nimelt on õhtukleidil kaks pikkust – kas kinganinad on kleidi sees või lõppeb kleit kinga peal, nii et kinganina jääks näha. «Pahkluu pikkusest võiks ükskord juba üle saada!» Hirmsad on Ülle sõnul ka pikad kohatud lõhikud. Neid ei tohiks tema sõnul presidendi vastuvõtul küll olla ja kui ongi, siis peaks naine väga kriitiliselt peeglisse vaatama ja mõtlema hoolega sukkpükste värvi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles