Mida teha, kui sulle ei meeldi sõbranna kallim?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas saada hakkama sõbra või pereliikme uue kaaslasega, keda sa silmaotsaski ei salli? Kas ausus on tõesti parim meetod või peaksid oma tunded alla suruma?

Kas sulle on alati meeldinud kõikide su sõbrannade ja perekonnaliikmete uued kaaslased? Vastus on arvatavasti negatiivne. Kas sa oled oma tundeid hoidnud alati endale või need ka valjult välja öelnud? Siin ei tule arvatavasti nii kiiret vastust... See on väga delikaatne teema ja keeruline olukord, eriti kui asjasse on segatud inimene, kellest sa hoolid, kirjutas shine.yahoo.com.

Kui too ebameeldiv inimene käitub sinu armastatud sõbra või perekonnaliikmega kehvasti, siis on negatiivsed emotsioonid tema suhtes igati õigustatud. Aga mida teha juhul, kui sulle see inimene lihtsalt ei meeldi, kuid mingit konkreetset põhjust selleks pole?

Portaal tõi välja kolm peamist käitumisvõimalust, kuidas ebameeldiva inimesega hakkama saada:

Võimalus 1: Räägi tunded välja

Ütle oma sõbrale, et sulle ei meeldi isik, kellega ta kohtamas käib ning selgita, miks. Ära pööra ebameeldivale isikule üldse tähelepanu, see saadab su sõpradele ja pereliikmetele välja selgeid signaale! Suure tõenäosusega sinu sõber tunneb end küll halvasti ja ebamugavalt ega räägi sulle enam oma suhtest.

Pead arvestama ka sellega, et kui nad lahku lähevad, siis peaks see olema nende endi, mitte sinu mõjutatud otsus. Vastasel juhul võib kergesti tekkida kahetsus ja vimm, mille kõik enda kaela saad.

Võimalus 2: Käitu, nagu kõik oleks korras

Proovi luua positiivne suhe oma sõbra kaaslasega. Ole avatud ning ära anna kergesti negatiivset tagasisidet, vaid hoopis jälgi teda eemalt ning võta endale aega tema hindamiseks. Samuti annab see su lähedasele võimaluse ise oma otsuseid teha!

Oma tunnete väljarääkimata jätmise miinus on see, et ehk on su lähedane nii sügavalt suhtes, et ta ei näe enam teise inimese negatiivseid külgi ning seob end üha tugevamalt ebaterve suhtega. Sel juhul peaksid sa siiski talle oma tunnetest ja mõtetest rääkima.

Kui sa oled oma kahtlustes õigel teel, siis võib su lähedane pärast suhte lõpetamist olla väga tänulik, et ta silmi avasid. Kui jätad aga oma kõhklused enda teada, võib ta pärast saada pahaseks, et sa talle oma negatiivsetest tunnetest ei rääkinud.

Võimalus 3: Anna talle aega end tõestada

Kolmas tegutsemise võimalus on arvatavasti eelmise kahe kesktee. Esmalt anna vihatud inimesele aega. Sageli on ebameeldiv kaaslane tagasihoidlik või närvis ja ei käitu nii, nagu ta tavaliselt käitub.

Kui ta aja möödudes sulle endiselt ei meeldi, siis lähene talle positiivselt, sest pea meeles – ta käib kellegagi, kellest sina väga hoolid! Teist ei pea saama suured sõbrad, kuid ta kuulub nüüdsest su ellu ja sa pead temaga sõbralik olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles