Väheatraktiivsed mehed ei anna alla ja saavad lõpuks, mis tahavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähe atraktiivsed mehed ei anna alla ja saavad lõpuks, mis tahavad
Vähe atraktiivsed mehed ei anna alla ja saavad lõpuks, mis tahavad Foto: SCANPIX

USA Williamsi kolledži psühholoogide uuring näitas, et väheatraktiivsed mehed ei pea end naiste jaoks väheatraktiivseteks ning saavad ikkagi lõpuks, mida tahavad.

Uurijate sõnul muutuvad kesise välimusega mehed naiste jaoks atraktiivseks oma visaduse ja pingutamise tõttu, edastab Daily Mail.

«Evolutsiooni käigus kujunes nii, et mehed peavad end alati paremaks, kui nad tegelikult on. Just see joon on andnud neile enesekindluse, mis toob lõpuks ka partneri,» laususid uurijad.

Psühholoogide sõnul petavad mehed end tihti, arvates et naised on neist huvitatud, kuid tegelikult ei ole.

Nad jätkasid, et kenama näolapiga mehed ei pea naiste juures nii palju pingutama, kuid samas on ka tõenäosus, et naised loobuvad neist kergemini.

«Mehed teevad tavaliselt kaks viga. Esmalt nad arvavad, et kena naine on neist huvitatud. Siis aga mõistavad, et mitte. See on löök nende ego pihta. Teisel juhul on naine huvitatud, kuid mees ei saa sellest aru. Tal ei teki sidet võimaliku kaaslasega. Kui vaadata seda järglaste saamise seisukohast, siis on see suur tagasilöök,» selgita uuringut juhtinud Carin Perilloux.

Teadlased tegid katse 96 mehe ja 103 naisega, kellele anti üleandeks kolm minutit rääkida viie vastassoost kaaslasega.

Enne ülesannet paluti katsealustel kirja panna, kui atraktiivseks nad end peavad. Pärast iga jutuajamist tuli kaaslase atraktiivsust hinnata ning seda, kas see isik oli neist ka kui seksuaalpartnerist huvitatud.

Eksperiment näitas, et mehed, kes ekslikult arvasid, et nad on naiste silmis atraktiivsed, olid seisukohal, et naised on neist väga huvitatud.

Mehed, kes naiste silmis tõesti atraktiivsed olid, ei pidanud end naiste silmis väga atraktiivseks.

«Uuring näitas, et kui väheatraktiivsed mehed ei anna alla, siis võivad nad saavutada kõik. Naised on meeste suhtes valivad ning ettevaatlikud, tahtes teha kindlaks mehed, kes neist tõesti huvitatud on,» selgitasid psühholoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles