Blogija Kirsti Vaikla usub sotsiaalmeedia headusesse

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Vaikla
Kirsti Vaikla Foto: Aiki Võtti

Blogija ja Instagrami influencer Kirsti Vaikla hakkab eest vedama Eestis ainulaadset programmi, mis aitab välja koolitada tulevasi Instagrami mõjuisikuid. Rääkisime Kirstiga sotsiaalmeedia mõjuvõimust ning küsisime nippe, kuidas seda tervislikult kasutada.

Millisel hetkel sai sinust Instagrami influencer? Kas sotsiaalmeedia mõjuisikuks saamine oli pikaaegne soov?

Seda on tegelikult raske öelda. Me kõik oleme omamoodi mõjutajad mingitel endale südamelähedastel teemadel. Olgu kas enda sõprade-pere seas või kui su tegemistele tuleb rohkem huvilisi. Küll aga suuremalt ja teadlikumalt olen enda tegemisi sotsiaalmeedias jaganud kuskil 2,5 aastat. See ei olnud kunagi mingi konkreetne soov. Pigem tuli sujuvalt tegemiste käigus välja, et rohkematele inimestele läheb hinge, mida soovin terviseteemadel öelda. Kõik algas enda terviseteekonna ning muutuse jagamisega.
 

Millistel teemadel oma Instagrami postitusi teed?

Postitusi teen terviseteemadel. Sinna alla kuulub siis nii treening, toitumine kui ka vaimne tervis ja mindset.
 

Kuidas oled oma jälgijaskonda kasvatanud?

Järjepidevus, väärtuse ning isiklike kogemuste jagamine. Pidev suhtlus oma jälgijaskonna ning teiste inimestega. Siiski on tegu sotsiaalse platvormiga, kus suhtlus on oluline. Mulle endale meeldib samuti jälgida teiste vahvaid teekondi ning nendega suhelda. Edasi liigub info järjest suureneva võrgustikuna.
 

Millised on parimad kogemused, mille tänu Instagramile oled saanud?

Olen kohanud meeletul hulgal vahvaid inimesi! Ma olen täielik inimeste inimene. Mulle meeldib, kuidas selle platvormi kaudu olen enda ellu saanud ägedaid võimalusi, kogemusi ja inimesi. Samuti teinud koostööd kümnete edukate brändidega, mis kõik on kogemuste võrra rikastanud.
 

Kuhu soovid oma Instagramiga jõuda?

Ma soovin oma Instagramiga jõuda õigete inimesteni. Nendeni, kelle tegemised ja mõttemaailm minu omaga vibe’ib. Kellele ma suudan luua läbi oma tegemiste väärtust. Olen alati tahtnud olla pisike maailmaparandaja ja anda oma panus ümbritsevasse! Kuna isiklikud enesearendamise plaanid on suured, siis loodan ühel hetkel läbi oma tegemiste jõuda paljude inimeste tervise rikastamise ning parandamiseni. Näidata tegelikult selle lihtsust, võlu ja kasutegurit pika ning täisväärtusliku elu elamiseks. Murra arusaam, et tegu on millegi raske, saavutamatu või ebavajalikuga.
 

Millisel tasemel on Eestis influencerite maailm?

Ma arvan, et päris arvestataval tasemel. Kogu see maailm on Eestis minu arust hetkel veel alles oma õigeid tuure üles võtmas.

Kust tuli idee luua influencerite akadeemia? Kui vajalik selline programm on?

Olen mõnda aega olnud osa Promotyst (koht, kus kohtuvad sisulooja ning turundaja). Selle eesmärk on olnud samuti kasvada millekski enamaks. Kommuuniks, kus teineteist unistustes edasi aidata. Seega tekkis Promotyl mõte influencer akadeemiaks ning hea meelega aitasin selle elluviimisele kaasa. Usun, et see annab super võimaluse teha nendel oma hääl kuuldavaks, kel samuti on mingis vallas missioon. Jagada ja luua suuremat väärtust. Me saame nendele inimestele anda väikese boosti.
 

Kui suur on olnud huvi programmi vastu?

Üllatavalt suur!


Kuidas suhtud sotsiaalmeedia survesse, mida Instagram paljudele noortele põhjustab (sealhulgas tõsised probleemid minapildi ja enesehinnanguga)?

Usun, et me kõik peame sotsiaalmeediat kasutama tervislikult. See on koht, kus jagada oma elu hetki, kogemusi, arvamusi ja tegemisi. Küll aga tuleb jääda realistlikuks ning mitte lasta sel enda üle võimust võtta. Peamine - ei tohi end teistega võrrelda! Me kõik oleme erinevates etappides oma eluga. Meil kõigil on oma tempo. Samuti tihti ei näidata downlow pooli, mis meie eludes toimub. Siiski meil kõigil on ka neid. Iseenesest usun, et see on super koht teineteise toetamiseks ning inspireerimiseks kui seda kasutada õigesti!
 

Anna palun lugejatele mõni hea nipp, kuidas sotsiaalmeediat tervislikult kasutada.

Ära lase sel enda elu ja tegemisi dikteerida. Ära veeda 24/7 oma ajast sotsiaalmeediat scrollides. Võta asja mõistusega ning reaalselt. Ära ava sotsiaalmeediat esimene asi kui oma silmad lahti teed. Ega ka vahetult enne õhtul magama jäämist. Tee vahel mõnus puhkus, kus kasutad sotsiaalmeediat minimaalselt kui üldse. Mine välja, naudi päriselu sõprade ja perega. Sotsiaalmeedia ei peaks olema su elu! Küll aga on sotsiaalmeedia koht, kus saad jagada oma tegemisi. Tee seda, kuid ära unusta nautimast oma elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles