Teadlased kinnitavad: «pehmomehed» on aina enam hinnas!

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas naised eelistavad mehi, kes on tugevad ja maskuliinsed või hoopis õrnemate joontega n-ö pehmod? 

Kui lähtuda evolutsioonist ja loomariigi seadustest, siis vastus on selge, kirjutab Psychology Today. Mees, kes on tugev ja maskuliinne, jaksab jahti pidada ehk toob toidu lauale, suudab toota järglasi ning kaitsta peret ja naist. Sellegipoolest on tsiviliseeritud maailmas asi veidi keerulisem. Mõned naised eelistavad tugevaid mehi ja teised tundlikumaid. Millest see tuleb?

Selle alge võib peituda selles, et mehe valimine on naiste jaoks justkui kauplemine ja kompromissi leidmine. Ehk mõnes situatsioonis või elu faasis on maskuliinsed jooned väärtuslikumad kui teises. 15 aastat kestnud uuring paljastab, et naised kipuvad eelistama maskuliinseid mehi pigem seksiks kui pikaajaliseks suhteks. See tuleneb sellest, et maskuliinsed mehed on naiste silmis vähem usaldusväärsed.

Uuring, kus analüüsiti üle 500 inimese, selgus ka, et näiteks naised, kes pidasid ennast väga atraktiivseks, ei pidanud feminiinsete joontega mehi kuigi veetlevaks ja eelistasid pigem maskuliinseid mehi. Samas ennast vähem atraktiivseks pidanud naised hindasid jälle feminiinsust kõrgemalt. Seega uuring näitab, et naiste eelistus meeste osas oleneb suuresti nende endi välimusest ja isiksusest. 

Hea lugeja, milline on sinu eelistus? Macho-mees või pehmo? Võta osa vestlusringist meie Perefoorumis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles