Õnneliku suhte saladus võib sind üllatada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Kas sa tahaksid, et sind armastataks pöörase kirega või eelistaksid pigem suhet, mis on leebe ja soe? Enamik inimesi ütleks ehk, et just nagu on suurimad armastuslood meie kultuuriloos kirglikud ja põlevad, võiks selline olla ka nende suhe.

Tegelikult on aga nii, et kui sa tahad, et su suhe jääks pidama pikaks ajaks, peaksid sa sihtima hoopis õrna ja leebe armastuse suunas. Vähemalt nii arvab filosoofiaprofessor Aaron Ben-Zeév. Ta on suhteid pikalt uurinud ning tema viimane töö on keskendunud just armastusele, kompromissidele ja kirele.

«Romantiline intensiivsus pole sama, mis romantiline sügavus,» ütleb Ben-Zeév. «Intensiivsus on tunnete tipp ühes hetkes, see näitab (sageli seksuaalset) kirge. Romantiline sügavus on aga suurem kui intensiivsus, siin mängib rolli ka aeg – et sügavus saaks tekkida, läheb aega.»

Kuigi leebe armastus ei tundu esmapilgul nii seksikas kui kirg, tasub meeles pidada, et ka leebes armastuses on oma tõusud ja mõõnad, kirjutab Mom.me. Pikaajalises suhtes ei ole suured ohverdused või kire kõrghetked need, mis armastust toidavad, vaid just igapäevane headus, kompromissid ja väärtustamine, mis tugevdavad paari vahel sidet. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles