Kuidas hoida sametsaapaid?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sametkattega sügisjalatseid kantakse praegu sama palju kui 90ndatel. Need on küll ilusad, aga kurjade sügisilmadega lähevad kiiresti inetuks.

Selleks, et oma sametjalatseid kaitsta, tuleb kasutada mõnd sametile sobivat jalatsihooldusvahendit. Paraku võivad spetsiaalsed jalatsihooldustooted olla üsna krõbeda hinnaga, mistõttu võid selle asendada ka mööblikanga kaitsevahendiga, õpetab Pure Wow.

Pihusta seda jalatsitele turvalisest kaugusest, umbes 15 cm eemalt. Pihusta vahendit õrnalt ja ära pigista liiga tugevasti nupule. Muidu tuleb korraga liiga palju toodet, mis jääb sametil läikima ja ei jää ühtlaselt peale.

Pihustatav kangakaitsevahend ei tee jalatseid täiesti veekindlaks (vihmaga ei tasu sametsaapaid siiski jalga panna), kuid see aitab suuresti vähendada igapäevasel kandmisel tekkivaid plekke. Kui mõned plekid sametjalatsitele siiski tekivad, hõõru neid kergelt puhta hambaharjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles