Viis asja vanemate juures, mida lapsed jäävad mäletama

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features/Vida Press

Vahel on tunne, et lapsed kasvavad nii kiiresti ja ei talleta kõike, mida neile õpetad ja edasi annad, kuid mõned hetked või olukorrad jäävad meelde kogu eluks. 

Siin on mõned olulised punktid, mille eest lapsed vanematele tänulikud on.

  1. Hetked, kui sa kaitsesid neid ja astusid nende eest välja. Lapsed mäletavad väga hästi hirmutavaid momente elus ja seda, kui vanemad on neid selle eest kaitsnud, kirjutab Time.
  2. Kui sa kuulasid ja panid tähele. Laste armastuse mõõdupuuks ongi tihtipeale tähelepanu. Kui sa ootamatult katkestad oma igapäevategevused ja lähed hoopis lastega õue või mängima, jääb see neile meelde.
  3. See, kuidas sa suhtled oma partneriga. Laste arusaam suhetest ja käitumismustritest kujunebki teisi jälgides. Kui sa oled oma partneriga lähedane ja hooliv, paneb seda tähele ka laps.
  4. Sinu kriitika ja julgustus. Lapse areng, eneseteadvus ja identiteet kujunebki selle põhjal, mida neile õpetad, keelad või kritiseerid.
  5. Peretraditsioonid. Samapalju kui lapsed armastavad spontaansust ja ettearvamatust, armastavad nad ka järjepidevust. Iganädalased vanaema juures käigud või õhtusöögid, jätavad positiivse emotsiooni kogu eluks.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles