Retseptisoovitus: karbonaad ananassi- ja BBQ-kastmes

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ajakirjade Kirjastus

Maailm on täis häid toiduaineid, millest valmistada isuäratavaid roogasid. Maailm on ka täis kiirustavaid inimesi, kellel pole aega teha toitu, mille jaoks läheb vaja pikka ostunimekirja. Selle toidu valmistamiseks on vaja osta vaid viis koostisosa.

Siin on abiks Lia Virkuse, Tiina Lebane ja  Pille Endeni kokaraamat «Osta 5. Maitsvad toidud, lihtsad ja lühikesed retseptid», mis sisaldab lühikesi retsepte, valmis poenimekirju ainult viie toiduainega ning juhendeid maitsvate ja tervislike roogade valmistamiseks.

OSTA 5:

  1. 2 keskmist sibulat
  2. umbes 450-grammine purustatud ananassi konserv
  3. 1 purk (470 g) BBQ-kastet Sweet&Spicy Chipotle (või mõnda muud magusteravat BBQ-kastet)
  4. 1-1,2 kg seakaelakarbonaadi
  5. 1 pakk külmutatud kauboikartuleid

Karbonaad ananassi- ja BBQ-kastmes

Vürtsikas, suitsune, mahlane ja mure! Ülimaitsva seakarbonaadi valmistad lühikese ettevalmistusajaga, roog küpseb ahjus ise ja kui pakud juurde ahjukartuleid, saad kõik korraga sööjate ette tõsta!

kuuele

valmistamisaeg 15 minutit + 1,5 tundi ahjus

  • 2 keskmist sibulat
  • umbes 450-grammine purustatud ananassi konserv
  • 1 purk (470 g) magusteravat BBQ-kastet
  • 1–1,2 kg seakaelakarbonaadi
  • maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
  • 1 pakk külmutatud kauboikartuleid

Puhasta sibulad ja haki kaussi. Lisa purustatud ananass koos vedelikuga ja BBQ-kaste.

Lõika karbonaad 6 viiluks, arvestades sööja kohta kuni 200 g liha. Puista peale veidi soola ja pipart ning hõõru käega liha sisse.

Vala pool kastmest kõrgete servadega ahjuvormi põhja, silu laiali ja aseta peale karbonaadiviilud. Jaga ülejäänud kaste lihale ja küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Siis kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 45 minutit.

Umbes pool tundi enne liha valmimist pane teise vormi või plaadiga ahju küpsema ka kauboikartulid.

Lase lihal pärast ahjust välja võtmist fooliumi all umbes 10 minutit «rahuneda» ning serveeri kuumalt koos kauboikartulite ja vormi kogunenud kastmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles