Kaheksa viisi, kuidas tõeliselt reisi nautida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardea / Vida Press

Puhkusereisi mõte peaks olema puhata ja nautida, kuid alati pole see nii lihtne ja võib isegi juhtuda, et puhkus on stressirohkem kui töö. Siin on mõned nõuanded, kuidas veeta ideaalne puhkusereis.

1. Plaani puhkust tükk aega ette, et sul tekiks elevus. Samamoodi nagu sul on ootus nädalavahetuse ees, võib peagi saabuv puhkus tekitada positiivset ootust ja elevust, kirjutab Time. Samuti on varakult ostes piletid odavamad.

2. Piira oma valikuid, et hiljem mitte kahetseda. Psühholoogid ütlevad, et kui inimese aju loendab liiga palju võimalusi, siis ta lihtsalt üks hetk sulgub. Kui mõtled, kuhu reisile minna, siis kitsenda oma valikuid ainult paarini, siis ei ole sul liiga palju variante, mida kahetseda.

3. Võta ainult ühe nädala puhkust. Teadlased toovad välja, et meil on justkui kaks mina ehk kogev mina ja mäletav mina. Kogev mina elab hetkes, mäletav mina aga minevikus. Seega meie mäletaval minal on raske teha vahet, kas puhkus oli ühe- või kahenädalane, sest mälestused ja lugu on sama.

4. Võta enne puhkust paar päeva sisseelamiseks. Seda aega on hea kasutada reisi ettevalmistamiseks ja planeerimiseks. Mida vähem kiirustada, seda parem on puhkus.

5. Kuluta raha kogemustele, mitte asjadele. Kogemused teevad sind palju õnnelikumaks kui asjad. Keskendu neile.

6. Reisi alguses avasta ja lõpus lihtsalt naudi. Alguses on rohkem indu ja energiat proovida uusi restorane ja külastada põnevaid kohti, hiljem sa juba tead, mis sulle meeldib ja võid kõike vabamalt võtta.

7. Planeeri reisi kõige põnevam osa lõppu. Kuna inimesed kipuvad meelde jätma just viimati kogetud asju, siis planeeri oma reisi tähtsündmus just sinna.

8. Kui jõuad koju, siis meenuta oma reisi. See aitab kinnistada toredaid mälestusi ja hiljem on neid vahva teistega jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles