10 tegevust, mis aitavad suhet ärksana hoida

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sotsiaalpsühholoogide arvates on inimestel pärilik motivatsioon olla üksteisega lähedastes suhetest. Kui küsida inimeste käest, kes on suhtes, mis on neile kõige olulisem, siis enamus vastab, et selleks on nende suhe.

Kuulumine kellelegi on enamat kui lihtsalt emotsionaalne ja seksuaalne suhe. See on vajadus, millegi sügava ja olulise järele. Ilma milleta võivad meid ähvardada vaimsed ja füüsilised probleemid, kirjutab Live Bold And Bloom.

Siin on 10 tegevust, mis aitavad suhet tugevana hoida.

  1. Sea oma suhe esikohale. Olegm ausad – suhte alguses pingutame me rohkem, kuid mida aeg edasi, seda iseenesestmõistetavaks see muutub. Töö, kool ja pere võtab oma aja ja suhe võib jääda tagaplaanile. Seega, sea oma suhe kõige tähtsamale kohale.
  2. Võta suhet, kui ühist ettevõtmist. Mõtle suhtele, kui kahe inimese liidule, kus domineerivad ühised tegevused, mitte individualistlikud soovid. Ehk keskendu rohkem sõnale «meie».
  3. Tehke iga päev midagi koos. Ühised tegevused on tugeva suhte aluseks ning vahet pole, kas see on koos kinos käimine, rääkimine või muu ajaviide. Leidke üksteisele aega.
  4. Suhelge üksteisega viisakalt. Isegi kui ollakse tülis või tuntakse negatiivseid emotsioone, siis püüa sellegi poolest ennast väljendada viisakalt ja lahkelt. Ära kasuta passiivset ega manipuleerivat käitumisviisi.
  5. Luba endale olla haavatav. Meil kõigil on minevikus olnud halbu kogemusi ja suhteid, mida soovime kaaslase eest varjata. Suhte küpsedes aga tekib usaldus ja intiimsus, mis laseb sul ennast rohkem partnerile avada.
  6. Tehke koos lõbusaid asju. Vaatamata igapäevamuredele, tuleks lihtsalt käia ja teha tegevusi, mis on lõbusad ja toovad teid üksteisele lähemale.
  7. Leidke oma «armastuse keel». See tähendab seda, et jälgi, mis sõnu te üksteisega intiimses kontekstis kasutate. Hüüdnimed või soovid, mida üksteisele hüüate, on väga olulised just hooliva sideme loomiseks.
  8. Proovige voodis pidevalt uusi asju. Isegi kui seks on suurepärane, saab seda alati veel paremaks lihvida. Rääkige, mis üksteisele meeldib ja vürtsitage oma seksuaalelu.
  9. Toetage üksteise eesmärke. Kõigil meil on oma individuaalsed eesmärgid ja on väga oluline, et sa tunneks, et su partner neile kaasa elab. Sina hoiad pöialt talle ja vastupidid.
  10. Vaadake oma suhtele tagasi. Iga aasta möödudes analüüsige ja mõelge koos, mida toredat ja imelist te olete koos teinud või kogenud. See aitab kinnistada teie sidet.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles