Lugeja kirjutab: koristamine on iga naise üks sajast igapäevasest ametist

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Igor Sapozhkov / PantherMedia / Scanpix

Samsungi lugejamängu raames kirjutab meile oma koristamisnippidest lugeja Monika.

«Koristamine – see on ju iga naise üks saja ühest igapäevasest ametist. Koristame nii kodus, tööjuures, enda, laste, teiste järelt, ja ka ostukäru kohale viimine on osake sellest.

Lapsepõlvest mäletan, et minu ema reedene tööpäev lõppes kell 12 ja tema põhimõte oli selline, et reede õhtuks peavad toad puhtaks saama. Mäletan, kuidas ema poonis käsitsi poonimisvahaga suure toa parkettpõrandat. Ilmselt oli see töö ikka ka nõukogude naiste käte jaoks ikka väga raske.

Oma pere luues alustasin sellest, et mees peab ise oma kantud sokid mustapesukasti panema, siis saavad need ka puhtaks. Lapsi olen väikesest peale kaasanud koristamistöödesse, küll prügikast välja viia on nende töö, vannitoa pinnad puhastada, kassi ja koera pesad ja toidunõud puhtaks jne. Tänapäeval jälgin koristustööde juures, et abivahendid, mida kasutan oleks võimalikult looduslähedased, keskkonnasäästlikud. Muud nippi ei olegi! Ja koristan siis, kui jõuan.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles