Lugeja usub: kodu peab korras olema iga päev!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Meie Samsungi lugejamängu raames kirjutab oma koristamisharjumustest Kersti.

«Oleme mehega õnneks või kahjuks üsna pedantlikud. Meile meeldib minimalistlikkus ning puhtus. Kuid sellegipoolest pinnad koguvad tolmu ning ideaalse tulemuse jaoks tuleb vaeva näha. Külalised ütlevad tihti, et oi, kuidas teil alati kõik nii korras on ja läigib. Minu nipp on see, et ma koristan iga päev. Ma ei kuluta koristamise peale palju aega, kuid pärast tööpäeva tõmban pindadelt tolmu ja vajadusel teen tolmuimejaga põranda üle. Nädalas korra teen põhjalikuma vannitoapuhastuse ning kõik muud tööd on jooksvalt.

Nagu eelnevalt sai mainitud, siis eelistame minimalistikkust. Hoiame kodus võimalikult vähe mööblit ning hindame avarust ja valgust. Tänu sellele on ka lihtsam koristustöid teha ning kodu näeb puhtam välja. 

Härraga on majapidamistööd niivõrd palju ära jaotatud, et tema tegeleb prügimajandusega. Teised tööd on enamasti minu vastutusala, kuid põrandapesus ning nõudepesus pakub tihtilugu abikätt. Mulle selline variant sobib, sest tahan asju teha ning sättida enda käe järgi, aeg-ajalt on abi aga teretulnud. 

Olen koristamismaailmas üsna enda ema moodi, kuid veidi leebem versioon. Lapsepõlves meil kodu alati läikis – ema alustas nädalavahetusel tolmuimejaga tõmbamist juba kell 7 hommikul. Ja kusjuures nii siiamaani!

Kodu on koht, kus veedame väga palju aega. Kodus peab tundma end hästi ning minu jaoks on oluline, et kodu oleks puhas – ja nii iga päev!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles