Kuus asja, mida ei tohiks blenderisse kunagi panna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kannmikseris saab peale smuuti teha ka kastmeid, suppe ja mahlajooke. See on väga mitmekülgne seade, mis kaotab oma võlu, kui terad lähevad nüriks.

Hoolitse oma blenderi eest, et see kauem kestaks ja sinuga paremini koostööd teeks. Pure Wow hoiatab, mida ei tohiks sellesse kindlasti panna, et see katki ei läheks.

Jääkuubikud

Kui sul on suure võimsusega blender, purustab see edukalt ka jääkuubikuid, kuid tavalisel blenderil lähevad nõnda terad kiiresti nüriks. Sama kehtib ka läbijäätunud puuviljatükkide kohta. Tõsisel smuutihoolikul tasub oma kannmikseri kasutusjuhend hoolsalt läbi lugeda, sest võib-olla tuleb seadme hoidmiseks jää enne ära purustada ja puuviljad poolpehmeks sulatada.

Kartulipuder

Kartulipudru tegemiseks on blender jällegi liiga võimas. See töötleb keedukartulit üle ja tulemuseks pole mitte siidiselt kohev puder, vaid liimjas ja ebameeldiva tekstuuriga ollus, mis hästi süüa ei kõlba. Kõige parema kartulipudu saad siiski pudrunuiaga.

Ülikuum vedelik

Kui kannmikserisse valatakse liiga kuuma vedelat toitu, võib rõhu all kaas pealt lennata ja kuum toit välja pursata. Lase supil enne püreestamist pooleldi maha jahtuda ja ära vala kannu liiga täis. Püreesta seda väikese võimsuse juures ja hoia kätt kaanel.

Kuivatatud puuviljad

Kuivatatud datlid, päikesekuivatatud tomatid, aprikoosid ja ploomid jäävad terade külge kinni ja see pole probleem vaid puhastamise pärast - need võivad blenderi katki teha. Kui tahad selliseid toitusid blenderis purustada, pead neid enne kas soojas vees leotama või viskama blenderisse vedeliku sisse. Igal juhul on mõistlik investeerida väga võimsasse blenderisse, et raskemate toitudega probleeme ei tekiks.

Köögiriistad

Siililegi selge, et töötavat blenderit ei tohi millegagi torkida. Ometi seda tehti tehakse. Hoia oma lusikaid, blenderit ja toitu ning surgi seal olevat toitu ainult siis, kui masin on välja lülitatud. Ohutus ennekõike!

Tainas

Leiva- või küpsesetaine tegemiseks ei ole kannmikser õige seade, sest see teeb taina tekstuuri liiga kõvaks. Pealegi ei sega see koostisaineid omavahel õigesti läbi. Kui sa ei taha tainast käsitsi sõtkuda, siis kasuta selleks köögikombaini või mikserit, kuid mitte blenderit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles