Mis toimub? Naised ei viitsi peale aastast suhet enam seksida

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Rupert

Teadlased väidavad, et pikaajalises suhtes olevad paarid ei pea seksi kuigi oluliseks. Uuringust, millest võttis osa pea 11 000 inimest, selgus, et erinevalt meestest naiste seksivajadus ajaga muudkui väheneb.

Suhtes olevatest naistest 34 protsenti ei pea seksi enam oluliseks, seevastu meestest pidas seda väheoluliseks vaid 15 protsenti, vahendab Daily Mail. Peamisteks põhjusteks seksiisu vähenemisel toodi kunagi aset leidnud vastumeelne vahekord ning vaimne ja füüsiline tervis. Mureks olid ka erinevad ootused seksile. Teadlaste sõnul on naiste puhul määravaks suhte üldine kvaliteet ehk kui suhe töötab, siis töötab ka seks. Vanuses 18–29 seksitakse keskmiselt 112 korda aastas, 30–39-aastased juba ainult 86 korda. Seksuaalne aktiivsus langeb aga veelgi vanuses 40–49, mil see on umbes 69 korda aastas.

Seksi ei tasu aga päris unarusse jätta, kuna peale muu positiivse aitab seks ka vananemise ehk kortsude tekkimise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles