Söögid, mis aitavad sul paremini magada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Mida? Enne uinumist oleks hea süüa? Tavaliselt kuuleme selles osas vaid hoiatusi, mitu tundi enne und mitte süüa. Siin on aga mõned söögid, mida on lausa kasulik enne unelemist süüa.

Pähklivõi

Pähklivõis on aminohape nimega trüptofaan, mis tekitab kerget uimasust. Umbes nagu peale suurt jõulusöömat. Keha ei tooda seda ise, kuid seda on võimalik saada toitudest. Pähklivõi on ka hea valguallikas, mis aitab täiskõhutunnet hoida.

Hummus

Hummus on viimasel ajal kogunud üha populaarsust. Hummus sisaldab samuti trüptofaani.

Jogurt

Kõik piimatooted sisaldavad nii trüptofaani, aga on ka hea kaltsiumi allikas. Kaltsium aitab muuhulgas leevendada stressi. Nii on see ideaalne amps enne uinumist.

Herned

Herned pole küll tüüpilised snäkid, mida enne voodisse minekut näksida, kuid herned sobivad hästi õhtusöögi kõrvale. Herned sisaldavad B-vitamiini, mis aitab kehal toimetada tervisliku ajutegevusega une ajal. Lisaks aitab B-vitamiin toota kehal melatoniini, mis reguleerib unetsüklit.

Popcorn

Ise popcorni tehes võid saada tulemuseks tervisliku mõnusa õhtusnäki. Kuigi popcorni sisaldus iseenesest unne ei panusta, aitab ta kaudselt kaasa vajaliku hormooni tootmisele (sarnaselt eelpool mainitutega).

Kirsid

European Journal of Nutrition avaldas uurimuse, mille kohaselt kirsimahl (looduslike kirsside kujul) aitab magada sügavamat ja pikemalt. Küll aga hoidu kirsi kommi-versioonidest.

Banaanid

Kuigi banaan tundub pigem sobilik hommikul pannkookide juurde lisamiseks, siis on tegu suurepärase õhtueinega. Magneesium aitab lõdvestada lihaseid, mis on heaks uneks oluline. Lisaks on banaanides juba meile tuttav trüptofaan.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles