Just seda tüüpi lahkuminek teeb kõige rohkem haiget

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Olaf Jandke / Scanpix

Suhte lõpp on alati traagiline, kuid mõnel juhul rohkem kui teisel, paljastab värske uurimus.

Cornelli ülikooli poolt läbiviidud uuring väidab, et kui sind jäetakse maha kellegi teise pärast, teeb see haiget rohkem kui minnakse lahku kolmanda osapooleta, vahendab Hello Giggles. Samasugused tunded võivad ka esineda muudes elusituatsioonides, nagu näiteks töö kaotus kellelegi teisele.

Teadlased töötasid korraga 600 katsealusega ning esimeses katses pandi üks mees kokku kahe naisega. Ühele naisele anti lahendamiseks ülesanne ja paluti valida keegi, kellega koos seda teha. Naine valis ühel juhul partneriks teise naise ja teisel juhul otsustas hoopis ülesande üksi lahendada. Selgus, et negatiivsemat emotsiooni tekitas variant, kus eelistati kedagi teist. Teadlased selgitavad seda sellega, et inimene tunneb nimetatud situatsioonis ennast väljaheidetu ja alandatuna.

Seega tulevikus, kui napsad kellegi eest hea töökoha või leiad vana armastuse asemel uue, siis parem hoia see enda teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles