Kuus võimalust, kuidas dieedita kaalust alla võtta

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Oled üks neist, kes tahaks süüa, aga samas alla võtta? Sa pole ainus. Selle asemel, et endale head sööki keelata, võta kasutusele need kuus lihtsat nippi, mis sul saledama talje aitavad saavutada.

Kasvata musklit

Ainevahetus on teismelise-aegadel kõige kõrgem. Kahekümnendatest alates hakkab see järjest langema. Lihas kiirendab ainevahetust. Mida rohkem on lihaseid, seda parem on ainevahetus.

Aita oma lähedastel kaalust alla võtta

Uuringud on näidanud, et kui veedad aega inimeste seas, kes on ülekaalulised, on suurem risk ka ise ülekaaluliseks muutuda.

Võta hommikust viimast

USA ülikoolis tehtud uuring näitas, et inimesed, kes jätavad hommikusöögi vahele, on 4,5 korda suurem risk ülekaaluliseks muutuda. Hommikusöök paneb sinu ainevahetuse tööle, mistõttu on sel oluline koht salenemisel.

Veepudeliga saledaks

Inimese organismist ligi 60 protsenti moodustab vesi. Probleem seiseneb selles, et viimase aastakümnega on trend muutunud veejoomiselt suhkru joomisele. See ei tee meie kehale mitte head, vaid hoopis halba. Tarbi päeva jooksul piisavalt vett.

Ära mine reklaami õnge

Yale ülikoolis tehti laste seas uuring, kus kahte söögikarpi pandi täpselt sama söök. Pooled lastest väitsid, et multikategelasega karbis toit maitses paremini. Sama efekt on ka täiskasvanutega. Poelettidel on sadu erinäolisi pakendeid ja reklaame, mille ohvriks me tihti langeme. Mõtle sellele, et õun ei tule pakendiga. Vali targalt.

Kahanda potti, kahandad kõhtu

Selle asemel, et teha suur portsjon ning süüa seda suurelt taldrikult, võta teine suund. Tee valmis väike kogus ning söö väikeselt taldrikult. Mida suurem on klaas või taldrik, seda rohkem me kipume sööma.

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles