Vähene uni võib rikkuda sinu suhte

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Conradi / Scanpix

Kui sul on tekkinud suhtes probleemid, mille tagamaid sa ei oska seletada, siis asi võib olla hoopis argisem ehk halb uni. Vähest und on siiani seostatud nii südamehaiguste kui vähi tekkega, kuid nüüd on teadlased kindlaks teinud, et vähene uni võib ka proovile panna suhte.

Ohaio osariigi ülikoolis tehtud katses selgus, et inimesed, kes magasid öösel vähem kui seitse tundi, olid suurema tõenäosusega päeval ärritunud ja vihased, kirjutab Guardian. Teadlased mõõtsid ka markereid, mis võivad vallandada krooniliste haiguste teket nagu näiteks diabeet ning selgus, et selles mängib samuti suurt rolli unepuudus. Peale selle vähendab halb uni konsentreerumisvõimet ja võib lihtsalt tekitada paha tuju.

Teada on, et magamatus tekitab kõige rohkem probleeme just värsketel lapsevanematel, mis peaks omakorda aimu andma milline mõju on unepuudusel, kui see oleks pidev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles