Põgenikelaagrist moelavale: modell, kelle karjääri hijab'i kandmine ei takista

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keeniast Ameerika Ühendriikidesse pagenud Halima Aden on saanud tuntud modelliks, kes poseerib ajakirjakaantel ja kõnnib tippmoeloojate lavalaudadel vaatama sellele, et ta kannab alati hijab'i.

Möödunud aastal osales toona 19-aastane Halima Miss Minnesota iludusvõistlusel, kandes peas hijab'i ja bikiinivoorus burkinit, mis kattis kogu ta keha. See silmatorkav ja julge samm tõi nii palju tähelepanu, et Halima sõlmis esimese hijab'i kandva naisena lepingu suure modelliagentuuriga, kirjutab Reuters.

«Ma kannan hijab'i iga päev,» ütles Halina, kes osaleb New Yorgi moenädalal. «Mina olen mina ja mul pole ühtki põhjust mõelda, et inimesed võiks minu vastu olla.»

Hijab on islami kultuuri üks silmatorkavamaid märke ja seda on hakatud järjest rohkem kasutama ka reklaamides. Paljud suurfirmad (sealhulgas Nike) on oma toodete hulka lisanud erineva otstarbega peakatteid islamiusku naistele, kes ei käi palja peaga avalikus kohas.

Halima Aden sündis Keenias ja kolis seitsmeaastaselt oma perega Ameerika Ühendriikidesse. Koolis olid tal ainult viied ja nüüd loodab ta olla islaminoortele hea eeskuju.

Halima on väga rahul sellega, et saab modellitööstust mitmekesistada, kuid tulevikus loodab ta Kakumasse tagasi pöörduda, et pagulaste laste eest hoolitseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles