Kui sul on raskusi magama jäämisega, siis proovi seda! (1)

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Claudia Hechtenberg / Scanpix

Dailymail vahendab Austraalia unespetsialisti doktor Harringtoni kolmeastmelist magamajäämise meetodit, mis peaks aitama kõiki insomnia all kannatavaid inimesi.

  1. Kõigepealt soovitab unetohter istuda rahulikult voodis ja keskenduda oma hingamisele – hingates ühe korra sisse ja kaks välja. See aitab langetada südamerütmi tempot ja langetab vererõhku.
  2. Seejärel soovitatakse keskenduda oma keha tunnetamisele. Mõtle kuidas tekk, lina või padi sinu nahka puudutab. See peaks jällegi aitama rahustada frustratsiooni, mida tekitab ärkvel püsimine.
  3. Peale seda soovitab doktor Harrington keskenduda kolmele helile, mida toas kuuled ning avada silmad ja kaardistada, kust need helid tulevad. Seejärel sulgeda jälle silmad ja kontsentreeruda taaskord hingamisele.

Selline rituaal aitab väidetavalt muuta sind piisavalt uniseks, et magama jääda. Kui aga nimetatud taktika ikkagi ei toimi, soovitab uneekspert hoopis kardinaalsemat varianti ehk vahetada magamistuba.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles