Üheksa kindlat märki, et teie suhtest ei saa asja

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Moodsal deitimisajastul võib olla raske aru saada, kes tegelikult pärissuhet otsib ning kes tahab niisama aega viita. Monogaamia ja pühendumine võivad mõnele inimesele olla väga keerulised, kuid kui sa tahad selle inimesega suhet, siis pead sa kõigepealt kindel olema, et temale pühendumine vaeva väärt on.

Elite Daily uuris suhteekspertidelt, kuidas ära tunda, et selle inimesega suhtest asja ei saa.

1. Ta armastab oma eksi. Kui su kallim aina oma eksist vatrab, on selge, et ta pole suhtest veel üle saanud. Kui ta pühendab aega sellele, et oma eksi jälitada, temaga samadele üritustele end sättida vms, siis on kindel, et ta pole uueks suhteks valmis.

2. Ta elab ikka veel kodus. Jah, elu on kallis. Üüri maksta on raske, söögiraha leida on raske, tööl käia on raske. Aga teatud eas ei ole enam normaalne deitida kellegagi, kes elab vanemate tagatoas. Sellise inimesega ei ole mõtet pikka suhet plaanida, kuna ta pole veel ilmselgelt iseseisvaks elukski valmis, rääkimata siis püsisuhtest.

3. Ta on peoloom. Peoloom ei otsi püsisuhet, ta tahab lõbutseda - ja seda tõenäoliselt paljude inimestega korraga.

4. Ta ei pühendu. Kui ta keeldub teie suhtele «silti» panemast, ole tähelepanelik. Hoolimata sellest, mida ta väidab, on tegelikult võimalik suhteid defineerida. Kui ta sellest hoidub, ei ole ta valmis pühenduma. Tegelikult on deitimine üsna lihtne - kui sa kellelegi meeldid, siis ta ütleb sulle seda. Kui ta seda teha ei suuda, siis ta lihtsalt pole sinust väga huvitatud.

5. Ta ütleb sulle, et pole valmis. Sul võib olla tahtmine iga tema öeldud sõna analüüsida ja sõpradelt küsida, mida üks või teine asi tähendab, kuid üldiselt tasub uskuda seda, mida inimesed ütlevad. Kui ta ütleb, et ei otsi midagi tõsist, siis ei maksa end lollitada mõttega, et kui ta vaid mõistab su erilisust, siis mõtleb ta ümber.

6. Ta on petja. Kui ta on saripetja, siis tasub olla ettevaatlik, ka siis, kui sa usud, et inimesed on võimelised muutuma. Tuleta endale jällegi meelde, et sa ei saa teist inimest muuta ning kui tal on ikka pidev petmise muster, siis pole ta hea suhtematerjal.

7. Teil on erinevad arusaamad suhtest. Kui te ei suuda kokku leppida, millised piirid peaksid suhtes olema, siis ei saa tõenäoliselt teie suhtest asja. Sina tahad lapsi, tema mitte on näiteks klassikaline asi, mis näitab, et te ei sobi omavahel kohe kindlasti kokku.

8. Ta on rahaliselt vastutustundetu. Kui sa plaanid suhet kellegagi, kes on pidevalt võlgades, ei maksa arveid ning kulutab vastutustundetult, mõtle parem hoolega järele. Sa võid mõelda, et raha pole oluline, kuid kui teid ootab koos ühine elu, siis paratamatult on selle osaks ka raha.

9. Teil on erinevad suhte-eesmärgid. Sina soovid abielluda, tema aga eelistab sinuga aega veeta, kuniks keegi parem teele satub - sa peaksid olema esimeste kuude jooksul võimeline aru saama, kas ta võtab sind tõsiselt või mitte. Kuidas aru saada, et teil on jalge all monogaamiatee? Sa kohtud tema vanematega, tema sinu omadega, te käite koos tööüritustel, veedate koos pühasid - need kõik on head näitajad, et teie vahel on midagi tõsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles