Internetirahvas marus: miks peaks tegema beebile kõrvaauke?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Mõnda aega tagasi postitati ühte Facebooki iluteemalisse gruppi video sellest, kuidas beebile tehakse kõrvadesse augud. Postituse vastukaja oli nii tormiline, et video eemaldati, kuigi seda vaadati miljoneid kordi ja kommentaare kirjutati kõikjalt üle maa.

Iseenesest ei ole beebidele kõrvaaukude tegemine midagi haruldast, seda on ikka tehtud ja tehakse ka edasipidi. Nimetatud video tõstatas aga olulise debati - kas vanemal on ikka õigus otsustada midagi nii olulist oma lapse keha kohta? Kas see pole mitte ohtlik?

Juutuuber Chrystal lasi oma tütardele kõrvaaugud teha siis, kui lapsed olid neljakuused. Sellest on ta postitanud Youtube’i ka videod, mis on samuti saanud kahetist vastukaja - on neid, kes ei pea seda millekski eriliseks, aga on ka neid, kes süüdistavad ema oma lapse väärkohtlemises.

Nagu videost on näha, ei ole tita kõrvade augustamise üle just kõige rõõmsam. Esialgu rahul beebi hakkab kõrvade läbistamise peale kibedasti nutma ja ema peab teda lutiga lohutama.

Varasemalt oli sagedamini kombeks beebidele kõrvadesse augud ära teha, sest usuti, et imikud ei tunne valu nii kergesti kui suuremad lapsed. Nüüdseks on see müüt ümber lükatud, kirjutab Belly Belly. Vastupidi - imikud on valu suhtes veelgi tundlikumad kui täiskasvanud. Kuigi last ei saa valu eest igavesti kaitsta, ei ole kõrvaaukude tegemist otseselt vaja ja tegu on vaid vanemate edevusega.

Loe siit, miks ei ole soovitatav väikelastele kõrvaauke teha ja mida silmas pidada, kui see siiski ette võtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles