Üheksa märki, et sul on tekkinud emotsionaalne salasuhe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Oletame, et sul on väga sõbralik ja nägus töökaaslane, kes sinu elumuredest tõsiselt huvitub ja kellega sul on mõnus koos olla. See võib olla vägagi meelitav ja kui sa ei jälgi, kuhu omadega tüürid, võib sõprusest kolleegiga tekkida suhe, mille sinu kallim hukka mõistaks.

Tunned, et võid temaga kõigest rääkida ja te veedate koos märkimisväärselt palju aega. Arvad, et kuna teie vahel pole midagi seksuaalset, siis ei ole see suhe, ja sa ei pea oma partneri ees süümepiinu tundma. Tegelikult pole see päris tõsi. RedBook toob välja üheksa märki, mis näitavad, et sinu «eriline sõprus» võib päriselt suhet elukaaslasega ohustama hakata. Seks ei olegi seejuures määrava tähtsusega.

Sa räägid oma partnerist halvasti. Üks suurimaid ohumärke on see, et sa räägid oma silmarõõmule elukaaslasest selliseid asju, mis viimasele ei meeldiks. Üks asi on vinguda selle kallal, et kallim jätab musta pesu põrandale, teine asi on aga see, kui kurdad teisele seda, kui üksi end tunned või kui halb seks teil on. Sa ei tohiks rääkida «sõbrale» tunnetest, millest sa ei ole rääkinud isegi oma kallimale.

Sa üritad oma silmarõõmuga üksi jääda. Ohumärgiks võib pidada ka seda, kui sa teadlikult püüad sattuda nn kõrge riskiga olukordadesse – tahad temaga koos napsi võtta või üksi jääda. Sotsiaalmeedia, mis meie elu nii palju mugavamaks teeb, on paraku ka kõrvalsuhete tekkimist oluliselt lihtsustanud. Internetis on raskem kiusatusele vastu panna ja tekib tunne, et virtuaalne suhtlus pole nii tähtis, sest see pole ju «päris». On küll, ja see võib kergesti avalikuks tulla.

Sa üritad oma tegevust varjata. Selles pole ju midagi imelikku, kui sa lähed välja ja saad sõbraga kokku. Milleks siis varjata, kellega sa kokku saad? Järelikult on sul midagi varjata, kui pead kustutama oma sõnumeid, vassid ja varjad või tunned oma tunnete pärast süümepiinu.

Sul on tekkinud kinnisidee. Kui saa oma mõtteid temalt ära, on see veel üks märk, et sõprus on kujunenud millekski muuks. Sa otsid võimalusi, kuidas temaga sagedamini ja pikemalt koos olla ning sinu tunded süvenevad.

Sa igatsed oma püsisuhtes iha ja võimu. Paljud pikaajalised püsisuhted muutuvad aastate jooksul mugavaks. Nii mõnigi võib avastada, et teda peetakse iseenesestmõistetavaks ja lihtsam tundub kirge kuskilt mujalt otsida. Salasuhted on märk sellest, et suhe on rappa jooksnud. Igaüks tahab tunda, et ta on ihaldusväärne. See vajadus võib olla nii tugev, et ollakse valmis riskima kõigega.

Sa väldid lähedust oma partneriga. Mõni satub emotsionaalsesse salasuhtesse seetõttu, et väldib tõelist lähedust oma elukaaslasega. Kui sa väldid kallimaga tunnetest rääkimist ja räägid neist parem kellegi teisega, on see märk, et sul on partneriga probleeme, mis vajavad viivitamatut lahendamist.

Sa sõltud liiga palju oma partnerist ja oled pettunud, kui ta sind ei aita. Kui sa oled selline inimene, kelle kogu elu sõltub paarisuhtest, siis võid kergesti oma partneris pettuda, kui ta ei suuda iga sinu vajadust rahuldada. Selle asemel, et tuge otsida sõpradelt ja pereliikmetelt, ootad kõike oma kallimalt ja arvad, et ta ei sobi sulle.

Sa otsid tuge ja heakskiitu silmarõõmult, mitte oma kallimalt. Kui su elus juhtub midagi suurt - olgu see hea või halb, helistad esimesena oma «sõbrale». Heas suhtes elavad partnerid teineteise jõupingutustele kaasa, nad on kohal nii heas kui halvas. Kui su partnerit asendab selles keegi teine, on see kuri märk, et sul on tekkinud emotsionaalne suhe.

Sa oled hakanud oma partnerile tema kohta valetama. Selleks, et potentsiaalset emotsionaalset afääri varjata, oled hakanud selle kohta koguni valetama. Valetamine on varjamisest suur samm edasi ja on seetõttu suur ohumärk, et füüsiline truudusetus ei ole enam kaugel.

Kui sul ei ole plaani oma elukaaslasest lahku minna, tuleb probleemiga tegelema hakata. Esiteks ole enda vastu aus ja tunnista, mida tunned. Anna endale aru, et tekkinud on salasuhe, mis sest, et see pole seksuaalne. Tõenäoliselt on kõige lihtsam lahendus sellises olukorras silmarõõmuga sõpruse täielik katkestamine, sest suhtluse jätkamine ei pruugi midagi päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles