Halvad harjumused, mida õhtul mitte teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Pole midagi raskemat, kui minna tööle pärast kehvasti magatud ööd. Siin on mõned nipid, kuidas kindlustada endale parem uni.

Vaatad televiisorit, telefoni või arvutit

Televiisori valgus häirib und. Valgus annab ajule märku, et on aeg ärkvel olla. Ekraani sinine valgus häirib hormooni (melatoniin) tootlikkust, mistõttu ei maga sa nii hästi.

Vaidlemine

Tülitsemine enne magama jäämist kiirendab südametööd ning ärritus hoiab sind ärkvel. Proovige alati lahkhelid lahendada enne magama minekut.

Söömine

Liiga hilja enne voodisse minekut söömine pole hea mõte. Esiteks on hilja söömist seostatud ülekaaluga, aga ka terviseprobleemidega nagu refluks.

Alkoholi tarbimine

Alkoholi joomine mõjutab ajulaineid, mis tavaliselt juhtub siis, kui oled ärkvel. Isegi, kui magad peale alkoholi joomist, ei puhka sa ennast välja. Võid peale klaasikest veini küll kiiremini magama jääda, kuid une kvaliteet kannatab.

Suures koguses vee joomine

Kuigi oluline on päeva jooksul piisavalt vett juua, siis ära jäta seda liiga õhtusse. Kui jood mitu klaasi vett enne magama minekut, pead suure tõenäosusega öösel vähemalt korra üles tõusma. Pidev ärkamine öö vältel mõjub halvasti une kvaliteedile ning sul on keerulisem end välja puhata.

Allikas: TheList

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles