Puuviljad, mida tuleks süüa koos koorega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljades leidub palju kasulikku.
Puuviljades leidub palju kasulikku. Foto: Panther Media/Scanpix

Puuviljad on maitsvad ja kasulikud. Eriti kasulikud on need siis, kui süüa koos koorega.

Süües regulaarselt puuvilju mõtled tõenäoliselt ka sellele, kui hästi see sinu tervisele mõjub. Väga lihtsa trikiga saab aga ühest puuviljast oluliselt rohkem kasu: söö see ära koos koorega. Freundin toob neli näidet, milliseid puuvilju koorega süüa.

Õun

Õuna ei maksa koorida ei lapsele andes ega koogi sisse pannes. Õunakoores on palju kiudaineid, pektiini ja ursoolhapet, mis hoiab lihased töökorras. Esimesed kaks ainet toetavad aga seedimist ja aitavad kehakaalu hoida.

Pirn

Pirnis on palju C-vitamiini, mis tugevdab immuunsüsteemi ja hoiab sind tervena. Koores on palju väärtuslikke aineid, mida ei maksa lihtsalt maha koorida. Sarnaselt õunale on ka pirnikoores korralikult kiudaineid.

Kiivi

Jah, ka kiivit tuleks süüa koos koorega, kiigi see ei kõla ilmselt kõige ahvatlevamalt. Kiivikoores on samuti palju kiudaineid ja C-vitamiini. Enne söömist pese kiivi sooja vee alla korralikult ära. Kui karvakesed häirivad, võid need enne söömist maha hõõruda.

Nektariin

Ka nektariin on vili, mille koort ei maksa raisku lasta. Nektariinikoores on kaaliumi ja magneesiumi, mis on mõlemad lihasfunktsiooniks väga olulised. Lisaks leidub selle kaunis koores E-vitamiini ja beetakaroteeni, mis annab ilusa jume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles