Kümme kõige halvemat kinki, mida külla minnes kaasa võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Küllap ei ole sul tahtmist külla minnes sattuda piinlikku olukorda võttes külakostiks või soolaleivakingituseks kaasa midagi ääretult maitsetut. Mis võiks aga olla see, mida keegi kingiks saada ei taha?

Kõige paremini oskab sellele vastata professionaalne ürituste korraldaja. Marcy Blum jagab Elle Decoris häid nõuandeid, mida ei maksa võõrustajale külakostiks viia.

Midagi seoses sisekujundusega. Tõenäoliselt saab pererahvas oma kodu kujundamisega ise suurepäraselt hakkama. Selle reegli vastu võid eksida vaid siis, kui lähed külla oma väga heale sõbrale, kelle maitses võid 100 protsenti kindel olla. Kuid isegi siis tuleks kunstiteoseid parem vältida.

Jõuluehted. Pühade ajal võid mõelda, et jõuluehteid läheb alati vaja. See ei ole tegelikult hea mõte, sest üha rohkem on neid inimesi, kes ei hooligi traditsioonilisest jõulupuust. Lisaks on oht, et võid niimoodi kinkida midagi religioosset, aga ateistist sõber ei pea inglikestest lugu.

Valged lilled. Ära unusta kultuurinorme, mis võivad mõjutada seda, kuidas sellisesse kingitusse suhtutakse. Mitmes kohas viiakse valgeid lilli vaid matustele.

Pakitud kingitus, mille oled mujalt saanud. Kingituse edasi kinkimine on juba iseenesest riskantne, aga eriti rumal oleks seda edasi kinkida siis, kui sa pole veel paki sisse vaadanudki. Nii võib juhtuda, et koos kingiga on pakendis kaart, mis su teo reedab.

Toit, mis võib tekitada allergiat. Suurte pereürituste puhul on raske arvestada igaühe allergiate ja toidutalumatustega. Sellegipoolest tasub vältida levinud allergeenidega, näiteks pähklitega, mida lastega peredele pole mõistlik viia.

Uuenduslikud tehnikaseadmed. Esiteks võib see olla piinlikult kallis. Aga kui ei olegi, siis võib su tehnikahuvilisest sõber antud tootega juba kursis olla ning tal on oma kindel maitse või tingimused sellele tootele. Tehnikahuvilistel inimestel on sageli oma lemmikesemed juba olemas.

Eriti peen magustoit. Kui sa oled väga osav pagar ja tahad hirmsasti midagi kaasa küpsetada, siis küsi enne võõrustajalt üle, mida teha. Muidu võib juhtuda, et sinu hea tahe tekitab paksu pahandust, kui ta ise sama koogi teeb…

Suur ja raske kingitus. Kui pidu toimub kuskil mujal kui võõrustaja kodus, siis arvesta sellega, et sa ei tassiks peole mingit kolakat, mida tal on raske endaga kaasas kanda ja koju viia. Ka veinipudelid muutuvad kiirelt koormavaks, kui neid koguneb mitu ja võõrustaja peab need vanalinnas kontsakingadel tippides koju tarima.

Luksuslik kingitus. Isegi kui sulle võõrustaja väga meeldib ja sa tahad talle muljet avaldada, ei ole maitsekas kingitusega liiale minna. Rahaga lehvitamine paneb nii võõrustaja kui teised külalised äärmisel ebamugavasse olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles